Aambeien

Beschrijving: 

Aambeien (hemorroïden of (B) aarstulpen) is een aandoening waarbij weefsels met bloedvaten in de anus en/of het rectum opzwellen en daarbij ontstoken kunnen raken en kunnen gaan bloeden en groter worden. Aambeien zijn pijnlijk en kunnen de stoelgang bemoeilijken. 

Verschijnselen: 

Pijnlijke anus, irritatie, jeuk, soms ook bloed bij de ontlasting

Gerelateerde aandoeningen: 
Voedingsadviezen: 

De ontlasting soepel houden door een vocht- en vezelrijk dieet is een basispijler van de behandeling en preventie.  Veel water drinken, vezelrijk voedsel (groente, fruit en volkoren granen) en voldoende lichaamsbeweging.

Opmerkingen: 

Zie ook darmproblemen.

Oorzaken: 

In de wand van het rectum binnen de sluitspier loopt een groot aantal fikse aders, waarvan de vulling ook een zekere functie heeft bij het water- en luchtdicht afsluiten van het anale kanaal. Bij persen bij de ontlasting loopt de druk in deze aders op waardoor ze kunnen gaan uitzetten. Persen bij ontlasting is niet per se de oorzaak van aambeien, een gebrekkige bloedsomloop en bindweefselzwakte horen ook tot de mogelijkheden. De neiging tot het ontstaan van aambeien is enigszins erfelijk; zwangerschap is ook een duidelijke risicofactor.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Silicium
Silicium versterkt het bindweefsel
20 ml drinkbare silicium per dag op nuchtere maag
Psyllium
Maakt de darminhoud zachter
1 – 3 x daags 5000 mg half uur voor de maaltijd met een ruime hoeveelheid water innemen
Glucomannan
Bevordert de darmperistaltiek
1 – 3 x daags 1000 mg half uur voor de maaltijd met een ruime hoeveelheid water innemen
OPC (druivenpitten-extract)
Bevordert de elasticiteit van de vaatwand
1 x daags 80 mg
Vitamine C (als calcium/magnesiumascorbaat)
(gebufferde vitamine C met OPC)
2 x daags 600 mg