Antibiotica gebruik

Beschrijving: 

De ontdekking van antibiotica als penicilline in 1928 betekende een doorbraak in de bestrijding van ziekteverwekkende bacteriën. Sindsdien worden pathogene bacteriën bestreden met antibiotica. Het gevolg hiervan is dat de bacteriën steeds resistenter zijn geworden en de antibiotica kuren steeds zwaarder worden. Antibiotica bestrijden pathogene bacteriën maar zijn hierin niet selectief waardoor ze ook nuttige bacteriën kunnen vernietigen. Deze nuttige bacteriën zijn nodig voor het goed functioneren van het maag-darmkanaal. Door het gebruik van antibiotica kan de darmflora worden aangetast waardoor functieverlies van de darm ontstaat. Het gevolg kan zijn diarree en een tekort aan vitamine K.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Gerelateerde aandoeningen: 

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Probiotica (o.a. Lactobacillus acidophilus en bifidus)
Herstelt aangetaste darmflora en vermindert diarree
1 x daags 2 x 10⁹ kve
Vitamine K2
Voorkomt een tekort door antibioticagebruik
1 x daags 50 µg Voorkomt een tekort door antibioticagebruik
Vitamine D3
Voorkomt een tekort door antibioticagebruik
1 x daags 25 µg
Groen Extracten
Een combinatie met gerstegras, tarwegras, rode fruitsappoeder, acerola extract, lecithine, spirulina, alfalfazaad, vitamine C en E, chlorella, rode bietenpoeder, appelazijnextract, appelpectine, acidophilus/l.bifidus mengsel, lijnzaadextract, knoflook, gember, groene thee extract, aloe vera extract, ginkgo biloba extract, druivenpit extract, rutine, protease, lactase, lipase. Verbetert de darmflora en de spijsvertering, herstelt het immuunsysteem
7000 mg per dag
L-Glutamine
Zorgt voor de opbouw van het darmslijmvlies
3 x daags 500 mg