Athero- en arteriosclerose

Beschrijving: 

Atherosclerose en arteriosclerose zijn termen die ten onrechte door elkaar gehaald worden.  De meest frequente vorm van arteriosclerose is atherosclerose. Atherosclerose is een verharding die specifiek wordt veroorzaakt door een atheroomplaat. Arteriosclerose komt meestal eerst voor in been en voet. Arteriosclerose of slagaderverharding is een degeneratie van het weefsel van de wand van slagaders waardoor deze verharden en hun elasticiteit verliezen. Hierdoor kunnen ze zich moeilijker aanpassen wanneer er tijdens een inspanning een grotere hoeveelheid stromend bloed wordt gevraagd. Het is een gecompliceerd en langzaam voortschrijdende ziekte waarbij vetachtige stoffen in de wand van de slagaders worden afgezet. De beschadigingen worden voornamelijk veroorzaakt door een te hoog homocysteïnegehalte in het bloed en door de oxidatie schade van vrije radicalen. Stoffen die vrij komen uit sigarettenrook blijkt een enorme veroorzaker te zijn. Het nemen van extra anti-oxidanten zoals vitamine C en E zijn goed voor het neutraliseren van vrije radicalen.

Verschijnselen: 

Hoge bloeddruk, benauwd, snel vermoeid.

Gerelateerde aandoeningen: 
Voedingsadviezen: 

Verminder het gebruik van omega 6 vetzuren, zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie, gebruik zo min mogelijk geraffineerde voorverwerkte voedingsmiddelen.

Opmerkingen: 

B12 suppletie altijd combineren met B6 en foliumzuur om het homocysteïnegehalte van het bloed te verlagen.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Omega 3 vetzuren (EPA en DHA)
Verlaagt triglyceriden, vermindert kans op trombose, kan progressie artherosclerose verminderen, vermindert ontstekingsreactie in de vaatwand
2 x daags 1000 mg omega 3 vetzuren
Vitamine B12
Verlaagt samen met foliumzuur en B6 het homocysteïnegehalte
1 x daags 3000 µg
OPC (Druivenpitextract)
In combinatie met vitamine C in gebufferde vorm voor het verbeteren van de elasticiteit van het vaatstelsel
1 – 2 x daags 50 mg
Magnesium (tauraat)
Magnesium verlaagt de bloeddruk en de kans op een beroerte of infarct. Magnesiumtauraat versterkt het hart en verbetert de functie van de vaatwand
1-2 x daags 60 mg
Resveratrol
Beschermt de hartspier, kan ritmestoornissen verminderen
1 x daags 200 mg
Groene thee extract
Met een hoog polyfenolen- en catechinengehalte ter preventie van atherosclerose
3 x daags 250 mg
Knoflook
Verlaagt LDL, verhoogt HDL, kan progressie van atherosclerose verminderen
3 x daags 500 mg