Bekkeninstabiliteit

Beschrijving: 

Bekkeninstabiliteit is een aandoening, of althans een klachtenpatroon, bij vrouwen, die tijdens de zwangerschap en vooral ook in de periode na de bevalling op kan treden. Bekkeninstabiliteit ontstaat doordat de banden die de verschillende botten van je bekken bij elkaar houden beschadigd raken of verzwakken. Het bekken bestaat uit de botten: heiligbeen, darmbeen en schaambeen.

Verschijnselen: 

Pijn in het midden en aan de voorkant van het bekken, soms in de onderrug of rond het stuitje. De pijn komt het meest opzetten wanneer men plotseling begint met bewegen (startpijn) of bij vermoeidheid.

Voedingsadviezen: 

Vermijd vlees (uit de supermarkt) in verband met hormonen. Vervang door biologisch vlees. Voor het verstevigen van het bindweefsel neem siliciumrijke voeding zoals brandnetel, heermoes, bamboe en gierst.

Opmerkingen: 

Waarschijnlijk ontstaat de instabiliteit onder invloed van hormonen en vermindering van silicium.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Silicium (drinkbare oplossing 3,5 gr/liter)
Silicium versterkt het bindweefsel
20 ml drinkbare silicium per dag op nuchtere maag
Vitamine B12
Bij vermoeidheid en pijn
1 x daags 3000 μg