Bindweefselzwakte

Beschrijving: 

Bindweefsel is een vorm van weefsel dat onderdeel uitmaakt van alle organen van het lichaam. Bindweefsel heeft een steunende, dan wel verzorgende functie. Bindweefsel is het weefsel dat overal tussen spieren, botten en ingewanden zit en samen met de spieren stevigheid aan het lichaam geeft. De onderlinge beweeglijkheid van de organen wordt verzorgd door het bindweefsel. Bindweefsel vormt tevens de weg waarlangs bloedvaten en zenuwen naar de organen worden geleid; de meest verbindende van alle bindweefselfuncties.
De aard van de matrix kan variëren van bijna vloeibaar (losmazig bindweefsel) tot zeer stevig en compact (been en kraakbeen). De grondstofsubstantie bestaat uit proteoglycanen, glycosaminoglycanen en glycoproteïne. De bindweefselvezels kunnen worden ingedeeld in drie typen: collageen vezels, reticulaire vezels en elastische vezels.

Verschijnselen: 

Mensen met zwak bindweefsel hebben vaker last van pijn in spieren, pezen en gewrichten. Hypermobiliteit, zwakke enkelbanden en spataderen zijn kenmerken van zwak bindweefsel.

Voedingsadviezen: 

Een voeding die bestaat uit een rijke bron van silicium zoals heermoes, brandnetel, gierst, bamboe.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Silicium
Silicium versterkt het bindweefsel
20 ml drinkbare silicium per dag op nuchtere maag
OPC (druivenpitten-extract)
Bevordert de elasticiteit van de vaatwand
1 x daags 80 mg
Vitamine C (als calcium-magnesiumascorbaat)
(gebufferde vitamine C met OPC)
2 x daags 600 mg