Darmreiniging en herstel

Beschrijving: 

De darmen geven een weerspiegeling van de gezondheid. Veel klachten en ziekten vinden hun oorsprong  in de darm. Klachten als opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of verstopping vloeien voort uit het niet goed functioneren van de darmen. Van belang zijn hierbij de darmflora, de pH waarde, de vertering van mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten.  Bij een niet goed functioneren van de darm kunnen klachten ontstaan zoals vermoeidheid, hoofdpijn, spier- en gewrichtsklachten, apathie, slapeloosheid en infecties. Voor een goed werkend immuunsysteem is een gezonde spijsvertering en darmfunctie noodzakelijk. De belangrijkste bron van gifstoffen in het lichaam is de dikke darminhoud. Wanneer we gaan ontgiften is het reinigen van de darm onontbeerlijk (zie in de bijlage het protocol “ontgiften”). Tevens zal men er voor moeten zorgen dat de darm weer opgebouwd moet worden met voedende voedingsstoffen.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Gerelateerde aandoeningen: 

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Groen Extracten
Een combinatie met gerstegras, tarwegras, rode fruitsappoeder, acerola extract, lecithine, spirulina, alfalfazaad, vitamine C en E, chlorella, rode bietenpoeder, appelazijnextract, appelpectine, Probiotica: acidophilus/l.bifidus mengsel, lijnzaadextract, knoflook, gember, groene thee extract, aloe vera extract, ginkgo biloba extract, druivenpit extract, rutine, enzymen: protease, lactase, lipase . Verbetert de spijsvertering, darmflora, zorgt voor het ontdoen van zware metalen, zuur-base balans, en levert de natuurlijke vitaminen, mineralen, anti-oxidanten, sporenelementen, voor de wederopbouw van de darmen
7000 mg per dag
Prébiotica (FOS)
In belang van de groei van een gezonde darmflora
2 x daag 1000 mg
L-Glutamine
Herstelt de darmwand (bij lekkende darmwand)
2 x daags 1000 mg
MSM (Organisch zwavel)
Bij parasieten
1 x daags 3000 mg