Detoxificatie

Beschrijving: 

Detox is het rein maken, zuiveren en het ontdoen van ongewenste of aan het lichaam vreemde elementen, o.a. zware metalen. Het doel van detoxen is het opruimen van stagnaties en verslakking in je lichaam. Verslakkingen en stagnaties die leiden tot disbalans in het lichaam ontstaan door afvalstoffen zoals bijvoorbeeld toxinen en stressoren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten verstoringen: Exogene verstoringen zoals b.v. chemische stoffen, zware metalen, medicijnen, toxinen van micro organismen, trauma, straling en voeding. Daarnaast zijn er endogene factoren zoals: onvolledige vertering en ontgifting, pH veranderingen, belemmerde uitscheiding (chronische obstipatie) en emotionele / mentale stressoren.

De lever is het belangrijkste orgaan voor een juiste ontgifting. Door leverdetoxificatie worden vet oplosbare toxische stoffen omgezet naar een water oplosbare vorm die kan worden uitgescheiden. De leverdetoxificatie vindt plaats in 3 fases. Fase 1 is hydroxylering, daarna is er een tussenfase waarin de zeer reactieve deeltjes worden afgevangen. Daarna is fase 2 aan de beurt; Dit geschiedt door Acetylering, Methylering, Glutathion conjugatie, Sulfatie en Glycinatie.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
S-Acetyl-L-Glutathion
De belangrijkste lichaamseigen ontgifter
3 x daags 100 mg
Mariadistel (extract 1:5)
Ondersteunt de lever
1-3 x daags 10 druppels
Cynara (artisjok) (extract 1:5)
Verbetert de leverfunctie in combinatie met mariadistel
1 x daags 10 druppels
Vitamine B12 (methylcobalamine)
Nodig om te kunnen methyleren tijdens het ontgiften van zware metalen
1 x daags 3000 µg
Vitamine B12 (dibencozide co-enzym B12)
Nodig om te kunnen methyleren tijdens het ontgiften van zware metalen
1 x daags 3000 µg
Foliumzuur (als Folaat Quatrefolic®)
Actieve vorm van foliumzuur nodig voor een goede methylatie
1 x daags 400 µg
Vitamine B6 (als Pyrodixaal-5-phosfaat)
Actieve vorm van vitamine B6 nodig voor een goede methylatie
1 x daags 3,5 mg
N-Acetyl-L-Cysteïne
Bevordert aanmaak van glutathion.
1 x daags 600 mg