Epicondylitis

Synoniem: 
Tennisellboog
Peesonsteking
Beschrijving: 
Epicondylitis lateralis humeri (tenniselleboog) komt in de leeftijdsgroep tussen de 40 en 50 jaar tot zelfs 10% voor. Een tenniselleboog is de meest voorkomende afwijking ter hoogte van pees/botovergang. De klachten worden veroorzaakt door degeneratie (ontaarding) van het peesweefsel op 1 cm van de aanhechting op het bot. Door ontaarding van het peesweefsel kunnen kleine scheurtjes ontstaan.
Een tenniselleboog veroorzaakt pijn aan de buitenzijde van de elleboog op de plaats waar de strekkers van de pols en de vingers aanhechten op de buitenzijde van de bovenarm. Een tenniselleboog wordt veroorzaakt door overbelasting. Niet alleen tijdens tennissen, maar bijvoorbeeld na zwaar handwerk.
 
Peesontstekingen
Het moeizame behandelen van peesontstekingen vindt een belangrijke oorzaak in het feit dat de pees van nature minimaal doorbloed wordt. Genezing kan alleen dan plaatsvinden als het betreffende weefsel voorzien wordt van bouwstoffen en zuurstof. We kunnen veronderstellen dat genezing moeilijk is als gevolg van een onvoldoende lokale bloedtoevoer om daadwerkelijk de irritatie op te ruimen. Bij de mens blijken peesontstekingen veelvuldig voor te komen (denk aan peesontstekingen in de schouder, knie en achillespees).
Verschijnselen: 

Pijn aan de buitenzijde van de elleboog, soms uitstralend naar onderarm en pols. Het volledig strekken van de arm kan soms pijnlijk zijn en er is krachtsverlies.

Gerelateerde aandoeningen: 
Voedingsadviezen: 

Weinig vlees, geen suiker, geen alcohol.

Opmerkingen: 
Een combinatie met glucosamine, chondroïtine met MSM versterken elkaars werking.
Silicium is een uitstekende drager en versterker van andere stoffen waardoor dit mineraal zich uitstekend leent om als gel te dienen voor uitwendig gebruik.
 

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Silicium gelvorm
Met toevoeging van MSM voor uitwendig gebruik (vermindert ontsteking en pijn)
3 – 6 keer daags insmeren
MSM (organisch zwavel)
Vermindert ontstekingsreacties en pijn
3000 mg, indien nodig dosering verhogen naar 5000 mg
Glucosamine
Verbetert functie van het kraakbeen. Vermindert pijnklachten
1 x daags 1500 – 1750 mg (afhankelijk lichaamsgewicht)
Chondroïtine
Verbetert functie van kraakbeen. Vermindert ontstekingsreacties en pijn
1 x daags 1250 – 1500 mg (afhankelijk lichaamsgewicht)
Vitamine D3
Bij pijn
1 x daags 25 µg