Gastritis

Beschrijving: 

Gastritis is een ontsteking van het maagslijmvlies. Dit slijmvlies heeft als functie enerzijds de productie van het maagsap en anderzijds de bescherming tegen het agressieve zoutzuur dat ook in het maagsap zit. Door de ontsteking kan de beschermende werking van het maagslijm afnemen. Gastritis veroorzaakt een branderig gevoel.

Verschijnselen: 

Pijn in de maagstreek, opgeblazen gevoel, misselijkheid en brandend maagzuur.

Voedingsadviezen: 

Vezelrijke voeding is belangrijk. Stop met alcohol en roken en zorg voor voldoende beweging. Wees voorzichtig met medicijnen zoals pijnstillers en de zogenaamde NSAID’s.

Opmerkingen: 

De Helicobacter pylori is veelal de boosdoener. Een anti-biotica kuur in combinatie met vitamine C kan uitkomst bieden.

Oorzaken: 

Er kunnen verschillende factoren zijn die gastritis veroorzaken zoals een infectie met de Helicobacter pylori, een bacterie die als enige bacterie bestand is tegen maagzuur, maar er kunnen ook beschadigingen zijn door medicijnen. De ziekte van Crohn kan ook een ontsteking van het maagslijmvlies veroorzaken. Stress kan tevens een rol spelen bij chronische gastritis.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Astaxanthine
Vermindert de zure refluxklachten
40 mg per dag gedurende 3 weken
Probiotica
Remt de groei van H. pylori door productie van bacteriociden. En vermindert de bijwerkingen van een anti-bioticakuur bij een infectie met de Helicobacter pylori.
1 x daags 2 x 10⁹ kve (cfu)
Vitamine B12 (methylcobalamine)
Helicobacter Pylori veroorzaakt een B12 tekort
1 x daags 3000 µg
IJzer (bisglycinaat)
Er kan een ijzertekort ontstaan door de Helicobacter Pylori
2 x daags 7 mg