Hartritmestoornissen

Beschrijving: 
Er zijn verschillende stoornissen van de hartslag.  Wanneer het hart te snel slaat (> 100 slagen per minuut) spreekt men van tachycardie. Wanneer het minder dan 60 slagen per minuut slaat is er sprake van bradycardie. De hartslagfrequentie kan ook normaal zijn, maar het hartritme onregelmatig. Een voorbeeld hiervan is het - meestal onschuldige - overslaan van het hart, de extrasystole.
Veelvoorkomend maar meestal onschuldig is het af en toe overslaan van een hartslag dat extrasystole wordt genoemd. Ernstiger zijn het boezemfibrilleren (240-360 samentrekkingen per minuut) of ventrikelfibrilleren waarbij de pompwerking van het hart door de stoornis is opgeheven. Een andere oorzaak kan een onvoldoende prikkelgeleiding van de hypothalamus naar de sinusknoop zijn.
 

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Gerelateerde aandoeningen: 

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Magnesium (tauraat) 1 x daags 60 mg
L-Taurine (Magnesiumtauraat)
L-Taurine stabiliseert de reactie van celwanden op prikkels en magnesiumtauraat gaat hartritmestoornissen tegen
1 x daags 750 mg
Q10 (Ubiquinol)
Ubiquinol vermindert de kans op ritmestoornissen
1 x daags 100 mg
Omega 3 vetzuren (EPA en DHA)
Verlaagt de bloeddruk
3 x daags 600 mg
Kalium
Een verlaagd kaliumniveau verhoogt de kans op hartritmestoornissen
3 x daags 100 mg