Hypertensie

Synoniem: 
Bloedruk, hoog
Hoge bloeddruk
Beschrijving: 
De bloeddruk is de druk die gemeten wordt in het slagadersysteem. De bloeddruk wordt weergegeven door middel van twee kengetallen, de systolische druk of bovendruk en de diastolische druk of onderdruk. 
De bovendruk is de maximale druk die wordt opgebouwd in de aorta bij het samentrekken van de linker hartkamer. De onderdruk is het minimum van de druk die optreedt tussen twee samentrekkingen van het hart in, als de linker hartkamer zich weer met bloed vult. Bovendruk en onderdruk wordt aangegeven door middel van een schuine streep: 120/80 mm Hg. Hoge bloeddruk of hypertensie is vooral in westerse landen een algemeen voorkomende aandoening. Door ons natuurlijke regelsysteem van het dag- en nachtritme (circadiaans ritme) daalt de bloeddruk in de nacht met 10 tot 20%.
Verschijnselen: 

Vaak blijft hoge bloeddruk onopgemerkt maar soms kunnen hoofdpijn, oorsuizingen, hartkloppingen, dansende vlekjes voor de ogen, bloedneuzen, kortademigheid, spierzwakte en krampen verschijnselen zijn van een te hoge bloeddruk.

Gerelateerde aandoeningen: 
Voedingsadviezen: 

Beperk cafeïnegebruik (soms aanwezig in pijnstillers), gebruik minder zout (natrium). Bij het vasthouden van vocht is het advies om veel vochtafdrijvende groenten te eten zoals bleekselderij en peterselie. Vochtafdrijvend fruit te nuttigen zoals sinaasappel, perzik en ananas en voldoende water te blijven drinken of nog beter brandnetel- en guldenroedethee.

Opmerkingen: 
Vermijd stress en stop met roken. Roken is met stip de grootste risicofactor als het gaat om hartaandoeningen en hypertensie.
Het mineraal magnesium vindt zijn beste verbinding met het aminozuur L-taurine.
 

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Magnesium (tauraat)
Verlaagt de bloeddruk
3 x daags 60 mg
L-Taurine (Magnesiumtauraat)
Vasodilator
3 x daags 750 mg
Q10 (Ubiquinol)
Verlaagt de bloeddruk
1 x daags 100 mg
Knoflook
Werkt regulerend op de bloeddruk
3 x daags 500 mg
OPC (Druivenpitextract)
In combinatie met vitamine C in gebufferde vorm voor het verbeteren van de elasticiteit van het vaatstelsel
1 – 2 x daags 40 mg
Lycopeen
Kan de bovendruk verlagen
1 x daags 15-30 mg
Quercetine
bloeddrukverlagende eigenschappen en zorgt voor verbetering van de endotheelfuncte
1 x daags 250 mg
Berberine
Bloeddrukverlagende eigenschappen
500-1500 mg