Hypoglykemie

Beschrijving: 
Bij hypoglykemie is de bloedsuikerspiegel te laag. Voldoende suiker in het bloed is noodzakelijk om alle organen in het lichaam, ook de hersenen, te voorzien van een constante toevoer van suiker. Dit is zelfs van levensbelang. Men spreekt van hypoglykemie wanneer de bloedglucosewaarde naar onder de 3,5 millimol per liter is gedaald. Deze daling kan het gevolg zijn van vasten of geneesmiddelen maar kan ook een reactieve hypoglykemie zijn. Dat wil zeggen terugkerende episodes van symptomatische hypoglycaemieën, die zich voordoen 2-4 uur na een koolhydraatrijke maaltijd of een orale inname van suiker. Door het gebruik van deze koolhydraten wordt de alvleesklier aangezet tot een overmatige productie van insuline, met als gevolg een te lage bloedsuiker. Dit proces gaat echter door ook na de vertering van de maaltijd. Een gebrekkige leverfunctie of bijnierstoornissen kunnen ook een rol spelen bij hypoglykemie.
Verschijnselen: 

Hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, trillerigheid en een sterke behoefte aan zoete dingen.

Voedingsadviezen: 

Adviseer om zuinig te zijn met geraffineerde koolhydraten (suiker, zetmeel), vervang de broodmaaltijd door een salade en wees voorzichtig met alcohol en koffie.

Opmerkingen: 

Een combinatiepreparaat met chroom en magnesiumtauraat versterkt elkaars werking.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Chroom
Verlaagt en stabiliseert bloedsuiker, vermindert insuline-resistentie. Verbetert de werking van de insuline
2 x daags 200 µg
Magnesium (tauraat)
Magnesiumtauraat vergroot de glucose-tolerantiefactor
2 x daags 250 mg
Vitamine B3 (Niacinamide)
Bevordert de opname van insuline door de cellen
1 x daags 500 mg