Hypotensie

Synoniem: 
Bloeddruk, laag
Lage bloeddruk
Beschrijving: 

Er is sprake van hypotensie ofwel lage bloeddruk wanneer de systolische druk (bovendruk) lager is dan 100 mm/Hg en de diastolische druk (onderdruk) lager is dan 60 mm/Hg. Bij diabetes patiënten komt lage bloeddruk na een maaltijd vaker voor. Een teveel aan magnesium kan ook leiden tot hypotensie. Suppletie is met name gericht op het wegnemen voorkomen van mogelijke oorzaken.

Verschijnselen: 

Mogelijke klachten kunnen zijn: licht gevoel in het hoofd, duizeligheid (met name bij snel opstaan), verhoogde hartslag en flauwvallen.

Voedingsadviezen: 

Vermijdt suiker omdat dit de opname van kalium verhindert

Opmerkingen: 

Monitoren om tegengestelde effecten te vermijden, en mogelijke interacties. Medicijnen en leeftijd spelen een belangrijke rol.

Oorzaken: 

Hypotensie kan erfelijk bepaald zijn of worden door aangeboren afwijkingen in de regulatie van de bloeddruk, een hartaandoening, medicijnen (anti-depressiva), een tekort aan vitamine B12, kalium en/of zink.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Kalium
Belangrijk voor een gezonde bloeddruk
1 x daags 100 mg
Zoethout extract (glycyrrhiza glabra)
Werkt bloeddrukverhogend
100 – 400 mg
Vitamine B12 (methylcobalamine)
Hypotensie kan veroorzaakt worden door een B12 tekort
1 x daags 3000 µg