Lactose-intolerantie

Synoniem: 
Voedselintolerantie
Beschrijving: 

Bij een lactose-intolerantie is het lichaam niet goed in staat om lactose (melksuiker) af te breken. Een lactose intolerantie kan worden vastgesteld door het ziekenhuis of door een laboratorium zoals Pro Health. Dit lab heeft de beschikking over een DNA methode om vast te stellen of men genetisch in staat is om lactase te produceren. Dit is te overwegen bij kleine kinderen of pasgeborenen, omdat een lactose tolerantietest (LTT) nog niet of moeilijk uitvoerbaar is. Melkproducten bevatten ook exorfinen (casomorfinen) die bij sommige mensen moeilijk af te breken zijn. Gevolg kan zijn: een endorfine resistentie met als gevolg ADHD/Autisme (zie verder coeliakie bij Veelvoorkomende Ziektebeelden).

Verschijnselen: 

Er ontstaan darmklachten, zoals buikpijn, krampen, misselijkheid, winderigheid en diarree.

Voedingsadviezen: 

Ondersteuning van een goede spijsvertering en het herstel van de darmwand zijn de eerste vereisten bij het behandelen van de lactose intolerantie.

Opmerkingen: 

Bij probiotica kan men het beste kiezen voor een multi strain, dit vergroot de kans op succes. Er kunnen nutriënten tekorten ontstaan door een verminderde werking bij de spijsvertering. Ook bij het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen kunnen tekorten ontstaan. Er is een grotere behoefte aan suppletie van een goede Multi vitamine. 

Oorzaken: 

Het gebrek aan het enzym lactase is de oorzaak van lactose-intolerantie. Lactose-intolerantie kan erfelijk zijn of ontstaan door ziekten of anti-biotica gebruik.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
DPP-IV enzym Biocore
Breekt exorfinen af (casomorphinen uit melk)
3 x daags 100 mg een half uur voor elke maaltijd
Lactase
Helpt bij vertering lactose
350 mg direct innemen voor het gebruik van een product met lactose
Probiotica
Kan helpen bij de vertering van lactose. Kan buikklachten verminderen
1 x daags 2 x 10⁹ cfu