Leerproblemen

Synoniem: 
Concentratie problemen
Leerprestatie
Beschrijving: 
Een leerprobleem is een verzamelnaam voor diverse beperkingen die van invloed zijn op het leren. Leerproblemen kunnen ontstaan bij kinderen die beschikken over een normale intelligentie. Problematieken zoals ADHD of dyslexie kunnen hierbij een rol spelen. Het kenmerkt zich door onvoldoende vermogen om nieuwe kennis zoals lees-, taal- en rekenvaardigheden eigen te maken. 
Gerelateerde aandoeningen: 
Voedingsadviezen: 

Vermijdt exorfinerijke voeding zo veel mogelijk zoals: gluten, melk, soja, paddestoelen en spinazie. Het DPP-IV enzym helpt om deze exorfinen af te breken. Vermijdt ook giftige stoffen en voeding met kant en klaar verpakkingen.

Opmerkingen: 

Tijdens de zwangerschap is het nemen van omega-3 vetzuren aan te raden. Dit vermindert de kans op leerproblemen. Een ijzertekort kan ook een mogelijke oorzaak zijn van een (tijdelijk) leerprobleem.

Oorzaken: 

Ontregeling van het endorfinesysteem kan samenhangen met leer- en concentratie problemen. Dit regelsysteem wordt negatief beïnvloed door een overvloed aan exorfinen. Exorfinen zijn stoffen die in overvloed bij ons binnenkomen door het eten van gluten, spinazie, soja en melk. Deze stoffen worden afgebroken met het DPP-IV enzym. De productie van dit enzym is vaak onvoldoende door te veel aan gif, straling, zware metalen. 

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
DPP-IV enzym Biocore
Breekt exorfinen af en stimuleert het endorfinesysteem
3 x daags 100 mg een half uur voor elke maaltijd
Groen Extracten
Een combinatie met gerstegras, tarwegras, rode fruitsappoeder, acerola extract, lecithine, spirulina, alfalfazaad, vitamine C en E, chlorella, rode biet extract, appelazijnextract, appelpectine, acidophilus/l.bifidus mengsel, lijnzaadextract, knoflook, gember, groene thee extract, aloë vera extract, ginkgo biloba extract, druivenpit extract, rutine, protease, lactase, lipase. Bindt en ontgift het lichaam van zware metalen.
7000 mg per dag
Omega 3 vetzuren (350 mg EPA en 250 mg DHA)
Ondersteunt de prikkeloverdracht onder invloed van dopamine en remmen de stoffen die neuronen beschadigen
2 x daags 600 mg omega 3 vetzuren
Vitamine B12 (methylcobalamine)
Is een belangrijke voedingstof voor verbetering in de leerprestaties
1 x daags 3000 µg
Citicoline
Voor energievoorziening van de hersencellen
1 tot 3 x daags 250 mg
Bacopa monnieri
Beschermt het hersenmembraam tegen acetylcholine uitputting
1 tot 3 x daags 200 mg
Fosfatidylserine
Helpt bij het vloeibaar houden van neuronale verbindingen
1 tot 3 x daags 100 mg
L-Theanine
Zorgt voor een vermindering van aan bèta-amyloïd gerelateerde cognitieve gebreken
1 tot 3 x daags 50 mg
Superoxidedismutase (SOD)
Een antioxidant verdedigingsmechanisme dat zorgt voor een reductie van oxidatieve stress
1 tot 3 x daags 5 mg
Acetyl L-Carnitine
Verbetert de productie van acetylcholine, de belangrijkste neurotransmitters voor de cognitieve functie en leerprestatie.
2 x daags 500 mg