Reuk- en smaakverlies

Synoniem: 
Smaakverlies
Beschrijving: 

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van reukverlies. Het verlies van reuk kan een onschuldige oorzaak hebben, zoals een verkoudheid of griep, maar het kan ook een symptoom zijn van een ernstige aandoening. Het herstel van een reukstoornis is geheel afhankelijk van de oorzaak. Na een verkoudheid of griep herstelt het reukvermogen zich vaak weer na enkele dagen. De meest voorkomende oorzaak van reukverlies is het ouder worden (presbyosmie); bij 1 op de 4 mensen boven de 53 jaar is enige mate van reukverlies vast te stellen. De verandering in reuk en smaak gaat heel geleidelijk en een zink tekort kan hiermee samenhangen.

Voedingsadviezen: 

Voeding dat rijk is aan zink zoals schaal- en schelpdieren (oesters), haring, biefstuk, en ook bloemkool worden geadviseerd.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Vitamine C (calcium/magnesium ascorbaat)
Vermindert de duur en verschijnselen van verkoudheid
4 x daags 600 mg
Zink (citraat)
Verbetert het reukvermogen
4 x daags 7 mg