Rimpelige huid

Synoniem: 
Huidrimpels
Huid, rimpels
Rimpels, huid
Beschrijving: 

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak en wordt veroorzaakt door het verzwakken van de huidstructuur door het verminderen van twee eiwitten collageen en elastine. Collageen is een belangrijk deel van het bindweefsel. Elastine is een eiwit dat zorgt voor de soepelheid van de huid. Een verminderde aanwezigheid van elastine resulteert in een groter huidvolume, wat bijvoorbeeld een onderkin tot gevolg heeft. Met het ouder worden vertraagt de celdeling en de huidlaag wordt dunner. Het web van de elastine, het onderliggende web van elastinevezels en collageenvezels laat los, waardoor de huid aan elasticiteit verliest. De vetcellen worden kleiner, zodat de huid minder vol oogt. Daarnaast verschrompelen de zweetklieren en talgklieren, waardoor de huid het vermogen verliest om vocht vast te houden.

Verschijnselen: 

Rimpels kunnen voorkomen als voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en mondrimpels. Kraaienpootjes zijn de rimpels aan de zijkant van het hoofd die van het hoofd die van de ooghoeken in de richting van de orden lopen.

Voedingsadviezen: 

Siliciumrijke voeding zoals gierst, bamboe en heermoes is aan te raden. Silicium in een drinkbare oplossing heeft een preventieve en curatieve werking door de regeneratie van elastine en collageen te bevorderen. Silicium heeft tevens een hydraterende en antiradicalaire werking.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Silicium (organisch)
Silicium versterkt het bindweefsel op nuchtere maag
20 ml drinkbare silicium per dag
OPC (druivenpitten-extract 95%)
Bevordert de elasticiteit van de vaatwand
2 x daags 40 mg
Vitamine C (calcium/magnesium-ascorbaat)
Bevordert de vorming van collageen (gebufferde vitamine C met OPC)
2 x daags 600 mg