Spierkramp, in benen

Synoniem: 
Kramp
Spierpijn
Beschrijving: 

Spierkramp is het plotseling samentrekken van de spier met een pijnlijke gewaarwording. Door een tekort aan bloedvoorziening naar de spieren kan er spierkramp ontstaan of door een te zware belasting van de spieren tijdens sporten. Een tekort aan magnesium, calcium, zout, glucose of vocht zijn vaak mede verantwoordelijk aan spierkramp. Magnesium en calcium spelen een grote rol bij de spiercontractie. Bij sporters bestaat een grotere behoefte aan magnesium. Gebruik van statines (cholesterol verlagende medicijnen) kan kramp veroorzaken. Het gebruik van extra co-enzym Q10 is dan aan te raden. Tijdens de zwangerschap komen spierkrampen vaak voor.

Gerelateerde aandoeningen: 
Voedingsadviezen: 

Drink voldoende water en neem veel calcium- en magnesiumrijke voeding zoals sesamzaad, noten, zeegroente, donker groene groenten, bananen.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Magnesium (tauraat)
Magnesium vermindert spierkrampen
2 x daags 60 mg ’s avonds voor het slapen gaan innemen
Q10 (Ubiquinol)
Wanneer spierkramp wordt veroorzaakt door statines (cholesterol verlagende medicijnen)
1 x daags 100 mg
Vitamine C (als calcium/magnesium ascorbaat)
Vitamine C in gebufferde vorm in combinatie met zink, koper en mangaan vermindert de frequentie van krampen tijdens de zwangerschap
1 x daags 600 mg
Vitamine B12
Bij neurologische verschijnselen
1 x daags 3000 µg
Palmitoylethanolamide PEA 1-3 x daags 400 mg
Groenlipmossel
Bij verlate spierpijn als gevolg van belasting
1 x daags 400 mg (tenzij anders geadviseerd)