Tintelingen, in benen

Beschrijving: 
Tintelingen in de benen kunnen verschillende oorzaken hebben. Hieronder zetten we een aantal mogelijke oorzaken en verschijnselen op een rijtje:
  1. Tintelingen in de benen kan veroorzaakt worden door een tekort aan vitamine B12 (andere verschijnselen zijn vaak ook: vermoeidheid, branderige tong, geheugenstoornissen).
  2. Nachtelijke onrustige benen (restless legs) (zie de informatie bij “onrustige benen” in dit vademecum.
  3. Vermoeide gevoel in de benen. Dit kan worden veroorzaakt door vocht dat achterblijft in de weefsels van het been.
  4. Krampende pijn in de benen tijdens het lopen (etalagebenen). Deze pijn wordt veroorzaakt door afzetting van vet op de vaatwand.
  5. Nachtelijke krampende pijn die zo heftig kan zijn dat u er wakker van wordt en ontstaat als er te weinig zuurstof rijk bloed naar uw been stroomt.
  6. Tintelingen in de benen kan worden veroorzaakt door beschadiging van de gevoelszenuwen in uw been. Deze zenuwen krijgen dan onvoldoende zuurstofrijk bloed doordat één of meer slagaderen in het been vernauwd of zelfs afgesloten is. 
  7. (Poly) neuropathie is een perifere zenuwaandoening. Er is sprake van een afwijking of beschadiging in meer dan één perifere zenuw in de extremiteiten. Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn en verder grondig onderzoek is een vereiste.
  8. Tintelingen in de benen kan ook een eerste teken van suikerziekte zijn.
Voedingsadviezen: 

Door de verschillende oorzaken van tintelingen in benen zijn er geen specifieke voedingsadviezen opgesteld.

Opmerkingen: 

Grondig onderzoek naar de oorzaak is een vereiste.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Vitamine B12 (methylcobalamine)
Wanneer een B12 tekort bestaat zorgt een hoge dosering (3000 µg als smelttablet onder de tong) meestal voor een vrij snelle afname van de klachten
2 x daags 3000 µg
Foliumzuur 1 x daags 400 µg
Magnesium (tauraat) 1-2 x daags 60 mg
L-Taurine (Magnesiumtauraat)
Magnesiumtauraat vermindert spierkrampen
750 mg