Trombose

Beschrijving: 

Trombose is een aandoening waarbij er zich bloedstolsels (trombus) vormen in de bloedvaten. Het gevolg is dat de toevoer van bloed naar achterliggende weefsels minder wordt. Stolsels kunnen ook losraken (embolus) en vastlopen in kleinere vaten en deze afsluiten (embolie). Het kan zich voordoen in de slagaders of in de aders. Het gevolg van een stolsel in de slagaders kan een hartinfarct of een herseninfarct zijn. Bij een veneuze trombose kan een trombosebeen of een longembolie ontstaan. De trombusvorming in de grote aders van de romp en de ledematen leidt tot verminderde bloedafvoer en zwelling.

Verschijnselen: 

Zwelling en pijn aan ledematen

Gerelateerde aandoeningen: 
Voedingsadviezen: 

Het voedingspatroon heeft een direct effect op artheriosclerose wat kan leiden tot trombose in de slagaders. Eet veel groente, meer vezels, geen roodvlees en meer vis.

Opmerkingen: 

Behandeling is met name bedoeld ter voorkoming van trombose

Oorzaken: 

Er zijn verschillende oorzaken die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van trombose, zoals erfelijke aandoening, immobiliteit, hartritmestoornissen, of het gebruik van medicijnen (de pil). Een hoog homocysteïnegehalte in het bloed geeft een verhoogd risico op het krijgen van trombose. Trombose in een slagader hangt meestal samen met artheriosclerose. Een herseninfarct of hartinfarct kan het gevolg zijn van artheriosclerose.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Vitamine B12 / Foliumzuur / B6
Verlaagt het homocysteïnegehalte
3000 µg / 400 µg / 7,5 mg
Magnesium (tauraat)
Vermindert samenklontering van de bloedplaatjes
1 – 2 x daags 60 mg
Omega 3 vetzuren (350 mg EPA en 250 mg DHA)
Vermindert samenklontering bloedplaatjes. Vermindert het risico op artherioslerose
2 x daags 600 mg omega 3 vetzuren
Glucomannan
Rijk voedingsvezel, verlaagt cholesterol.
1 – 3 x daags 1000 mg
OPC
Reguleert de doorstroming onderste extremiteiten, stabiliseert de vaatwanden
2 x daags 40 mg
Resveratrol
Heeft plaatjesremmende effecten waardoor het samenklontering in de bloedvaten tegengaat | Verbetert de bloedstroom
1 x daags 200 mg