Ziekte van Parkinson

Synoniem: 
Parkinson, ziekte van
Beschrijving: 
Parkinson ontstaat door het langzaam afsterven van zenuwcellen in de middenhersenen. Deze zenuwcellen produceren de boodschapperstof dopamine. Er ontstaat oxidatieve stress door disfunctie van de mitochondriën in de hersencellen. Het gevolg is het afsterven van zenuwweefsel. Tot nu zijn er alleen medicijnen die de symptomen van deze ziekte tijdelijk verminderen. De diagnose is voor de arts niet gemakkelijk te stellen, temeer omdat ook andere ziektebeelden parkinson-achtige verschijnselen kennen. 
De ziekte van Parkinson is niet dodelijk, de gemiddelde levensverwachting is vrijwel even hoog als die van mensen die de ziekte niet hebben. De ziekte is een neurologische aandoening.
Verschijnselen: 
Eén van de kenmerken van de ziekte van Parkinson is tremor. Stramme bewegingen, spierstijfheid en houdingsafwijkingen zijn de meest bekende symptomen van Parkinson.
Voedingsadviezen: 

Belangrijk is de regulatie van de bloedsuiker. Voeding met voldoende aminozuren en B vitaminen om dopamine aan te maken. Voedselintoleranties moeten worden tegengegaan en de bekendste reactie bij Parkinson zijn zuivel en gluten. Vitamine B12, B6, foliumzuur, zink, magnesium, mangaan, ijzer, koper en vitamine C zijn nodig voor de aanmaak van dopamine.

Opmerkingen: 

Bij de ziekte van Parkinson is er een verminderd vermogen om via de lever gifstoffen af te breken. Door de gifstof in water oplosbaar te maken is zwavel en Acetyl-L-Glutathion nodig. Bij dit proces is B12, foliumzuur, B6 zink, koper en magnesium nodig.

Oorzaken: 

De oorzaak van de ziekte is (nog) niet bekend. De aandoening kan erfelijk zijn.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Vitamine B3 (Niacinamide)
Remt de verschijnselen bij Parkinson
1 x daags 500 mg
Q10
Remt vooral in de beginfase Parkinson af
1 x daags 100 mg
Omega 3 vetzuren (350 mg EPA en 250 mg DHA)
Ondersteunt de prikkeloverdracht onder invloed van dopamine en remmen de stoffen die neuronen beschadigen
3 x daags 600 mg omega 3 vetzuren
Vitamine D3
Vaak tekort bij de ziekte van Parkinson
1 x daags 25 µg
Vitamine B12 (methylcobalamine)
Nodig voor de aanmaak van dopamine
1 x daags 3000 µg
Foliumzuur
Ondersteunt de aanmaak van dopamine
1 x daags 400 µg
Kurkuma C3 complex
Ontgift en versterkt de lever, en beschermt zenuwweefsel tegen oxidatieschade
3 x daags 650 mg
DPP-IV enzym Biocore 3 x daags 100 mg, een half uur voor de maaltijd