Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Cellulite (sinaasappelhuid)

Wat is cellulite (sinaasappelhuid)?

Cellulite is een vorm van verkleving van de onderhuidse bindweefselstructuur. Mede door een overmatige productie van het hormoon oestrogeen zwellen de vetcellen op en nemen in aantal toe. Cellulite is een probleem dat al op jonge leeftijd kan ontstaan en dus zowel bij jonge als bij oudere vrouwen voor kan komen. Mannen hebben er bijna geen last van. Vrouwen hebben in tegenstelling tot mannen constitutioneel een dikkere onderhuidse vetlaag, omdat vrouwelijke hormonen de vetopslag bevorderen. Cellulite wordt meestal aangetroffen op de dijen, de billen en de onderbuik. Mensen die last hebben van chronische obstipatie of chronische infectieziekten hebben extra veel kans op cellulite maar ook vetrolletjes. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht en gezegd, wordt cellulite niet veroorzaakt door overgewicht. De uiting van cellulite kan wel worden versterkt door overgewicht. Doordat vetcellen in het onderhuidse vetweefsel toenemen worden er bobbels gevormd door clusters verkleefde vetcellen. Door een verslechterde bloedcirculatie en afvoer van vocht verharden de onderhuidse celclusters. Afvalstoffen, vet en vocht hopen zich op en het bindweefsel komt onder spanning te staan. Hierdoor wordt er getrokken aan de bovenste huidlaag en ontstaan er behalve bobbels ook putjes in de huid. Silicium heeft een positieve invloed op de strakheid van de huid.

Wat is cellulite (sinaasappelhuid)?

Verschijnselen

Sinaasappelhuid meestal op buik, dijen en billen.

Verschijnselen

Voedingsadviezen

  • Pas je eet- en drinkpatroon aan door veel suiker en vet te vermijden. Dan zet je al een grote stap in het bestrijden van cellulite. Eet veel groene groenten en bananen. Dit zijn echte vezelbronnen. Vezels zorgen voor een goede spijsvertering; als die op orde is, dan worden afvalstoffen snel afgevoerd en krijgt cellulite minder kans.
  • Drink minimaal 1,5 liter water. Water werkt zuiverend en zorgt er voor dat afvalstoffen snel kunnen worden afgevoerd.
Voedingsadviezen

Opmerkingen

Cellulite is ook goed van buitenaf te behandelen met een gel op basis van silicium. Hoewel we nog niet veel weten over het element Silicium Si(OH)₂ begint de wetenschap steeds meer te ontdekken over de heilzame werking van deze stof. Silicium is een essentieel element voor het versterken van bindweefsel. Silicium heeft een positieve invloed op de strakheid van de huid. Behandel cellulite van buitenaf met een huidgel op basis van silicium met laminaria en methylnicotinate.

Opmerkingen

Behandeling

Klik op een nutriënt voor uitgebreide monografie
Nutriënt Dagdosering
Silicium (Gel)
Masseer 2 x daags de gel in. Voor het slapen gaan een flinke dot gel gebruiken en inmasseren
Voor uitwendig gebruik
MSM (Organisch zwavel)
3000 mg per dag
Verbetert de doorlaatbaarheid van de celwand
Behandeling
Vademecum bestellen
Vademecum
Vademecum bestellen
3-secties
  • Aandoeningen
  • Monografie
  • Oplossingen

Prijs
€ 29,90 (exclusief BTW)

Bestel vademecum
Bestel vademecum
Sluiten