Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Reuk- en smaakverlies

Wat is reuk- en smaakverlies?

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van reukverlies. Het verlies van reuk kan een onschuldige oorzaak hebben, zoals een verkoudheid of griep, maar het kan ook een symptoom zijn van een ernstige aandoening. Het herstel van een reukstoornis is geheel afhankelijk van de oorzaak. Na een verkoudheid of griep herstelt het reukvermogen zich vaak weer na enkele dagen. De meest voorkomende oorzaak van reukverlies is het ouder worden (presbyosmie); bij 1 op de 4 mensen boven de 53 jaar is enige mate van reukverlies vast te stellen. De verandering in reuk en smaak gaat heel geleidelijk en een zink tekort kan hiermee samenhangen.

Wat is reuk- en smaakverlies?

Voedingsadviezen

Voeding dat rijk is aan zink zoals schaal- en schelpdieren (oesters), haring, biefstuk, en ook bloemkool worden geadviseerd.

Voedingsadviezen

Behandeling

Klik op een nutriënt voor uitgebreide monografie
Nutriënt Dagdosering
Vitamine C (Calcium/magnesium ascorbaat)
4 x daags 700 mg
Vermindert de duur en verschijnselen van verkoudheid
Zink (Citraat)
4 x daags 7 mg
Verbetert het reukvermogen
Behandeling
Vademecum bestellen
Vademecum
Vademecum bestellen
3-secties
  • Aandoeningen
  • Monografie
  • Oplossingen

Prijs
€ 29,90 (exclusief BTW)

Bestel vademecum
Bestel vademecum
Sluiten