Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Rimpelige huid

Wat is rimpelige huid?

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak en wordt veroorzaakt door het verzwakken van de huidstructuur door het verminderen van twee eiwitten collageen en elastine. Collageen is een belangrijk deel van het bindweefsel. Elastine is een eiwit dat zorgt voor de soepelheid van de huid. Een verminderde aanwezigheid van elastine resulteert in een groter huidvolume, wat bijvoorbeeld een onderkin tot gevolg heeft. Met het ouder worden vertraagt de celdeling en de huidlaag wordt dunner. Het web van de elastine, het onderliggende web van elastinevezels en collageenvezels laat los, waardoor de huid aan elasticiteit verliest. De vetcellen worden kleiner, zodat de huid minder vol oogt. Daarnaast verschrompelen de zweetklieren en talgklieren, waardoor de huid het vermogen verliest om vocht vast te houden.

Wat is rimpelige huid?

Verschijnselen

Rimpels kunnen voorkomen als voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en mondrimpels. Kraaienpootjes zijn de rimpels aan de zijkant van het hoofd die van het hoofd die van de ooghoeken in de richting van de orden lopen.

Verschijnselen

Voedingsadviezen

Siliciumrijke voeding zoals gierst, bamboe en heermoes is aan te raden. Silicium in een drinkbare oplossing heeft een preventieve en curatieve werking door de regeneratie van elastine en collageen te bevorderen. Silicium heeft tevens een hydraterende en antiradicalaire werking.

Voedingsadviezen

Behandeling

Klik op een nutriënt voor uitgebreide monografie
Nutriënt Dagdosering
Silicium (Organisch)
1 x daags 70 mg elementair silicium, in te nemen op de nuchtere maag
Silicium versterkt het bindweefsel op nuchtere maag
OPC (Druivenpitten-extract 95%)
2 x daags 40 mg
Bevordert de elasticiteit van de vaatwand
Vitamine C (Calcium/magnesium-ascorbaat)
2 x daags 600 mg
Bevordert de vorming van collageen (gebufferde vitamine C met OPC)
Behandeling
Vademecum bestellen
Vademecum
Vademecum bestellen
3-secties
  • Aandoeningen
  • Monografie
  • Oplossingen

Prijs
€ 29,90 (exclusief BTW)

Bestel vademecum
Bestel vademecum
Sluiten