Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Recepten van chef-kok Pauline

10 juni 2025
9 minuten leestijd
Men eating Vegan Creamy Roasted Pumpkin Soup

Heb je een opleiding of cursus gevolgd op onze hoofdlocatie in Hoofddorp? Dan heb je vast en zeker genoten van de heerlijke en voedzame lunch die onze chef-kok Pauline dagelijks klaarmaakt. Het is dan ook niet gek dat wij met enige regelmaat de vraag krijgen of de recepten gedeeld kunnen worden. Wanneer je ons volgt op Instagram of Facebook zul je al menig recept voorbij hebben zien komen. Om het archief compleet te maken leggen we de recepten nu ook vast in dit artikel. Geniet ervan! Enne… tag ons vooral op Instagram wanneer je een recept uitprobeert.

Inhoudsopgave:

Cashewroom

Deze cashewroom kun je gebruiken als lactose-vrije en plantaardige vervanger voor traditionele room. Gebruik hem bijvoorbeeld in een pittige soep, of als beleg op een cracker met wat verse kruiden of rauwkost.

Ingrediënten:
  • 200 g rauwe cashewnoten (ongebrande cashewnoten)
  • 350 ml water
  • 30 ml citroensap (vers)
  • 10 ml azijn
Bereiding:
  • Laat de cashews 1 nacht weken in voldoende water of kook ze 30 minuten in ruim water, giet af en laat vervolgens afkoelen.
  • Plaats alle ingrediënten in een blender en maal glad.
  • De cashewroom is nu klaar voor gebruik!
Venkel-sinaasappelsalade

Venkel-sinaasappelsalade

Ingrediënten:

  • Venkel
  • Citroen
  • Sinaasappels
  • Witte wijn azijn
  • Extra vergine olijfolie
  • Agave siroop
  • Peper en zout
  • Optioneel: ijswater

Bereiding:

  • Schaaf of snijd de venkel zo dun mogelijk (bijv op een mandoline).
  • Leg de venkel in een bad met ijswater (optioneel) en een stuk citroen. Door het ijswater zal de venkel een beetje opkrullen en door de citroen zal de venkel niet bruin kleuren.
  • Snijd de schil van een aantal sinaasappels en snijd de sinaasappels in plakken (bewaar 1 sinaasappel voor de dressing).
  • Pers 1 sinaasappel en gebruik het sap om een dressing te maken. Voeg wat (witte wijn) azijn toe en een theelepel mosterd en klop glad. Voeg vervolgens al kloppend met de garde extra vergine olijfolie toe. Proef de dressing en breng de dressing vervolgens verder op smaak met peper en zout en eventueel wat agave siroop.
  • Meng de sinaasappelpartjes en de dressing kort voor het serveren door de venkel.
  • Optioneel: garneer de salade met zoetzure bloemkoolroosjes
Dadelbonbons

Dadelbonbons

Zin in een gezonde snack voor bij de thee? Maak een Dadelbonbon!

Ingrediënten

  • Dadels (zonder pit)
  • Halve of hele walnoten
  • Stukjes chocola

Vouw de dadels open en vul met een stukje walnoot of chocola.

Mango chia pudding

Mango Chia Pudding

Vegan & Glutenvrij – healthy breakfast/snack/dessert
4 grote of 8 kleine porties

Ingrediënten:

  • 1 cm verse gember
  • 300 ml amandelmelk 
  • 8 eetlepels chia zaad
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 theelepel vanillepoeder of vanille-essence
  • 2 mango’s
  • 20 gram kokosvlokken (of geraspte kokos)

Bereiding:

  • Rasp de gember
  • Meng: 
    • amandelmelk
    • chia zaad
    • kokosmelk
    • vanille (poeder of essence)
    • verse gember
  • Laat het mengsel 30 tot 60 minuten staan om wat in te dikken en roer regelmatig (zeker de eerste 10 minuten vaak roeren, om klontjes te voorkomen)
  • Schil de mango en snij de mango in blokjes
  • Serveer de chia pudding in een glas:
    • Laagje chia pudding
    • Laagje mango
    • Eventueel herhalen
    • Kokosvlokken erop

Gezonde snack! 

Chia zaad is rijk aan antioxidanten, mineralen, vezels en omega-3 vetzuren!

Sluiten