Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga is orthomoleculair therapeut in het plaatsje Sellingen en zij is auteur van het boek: Weten of (H)eerlijk Eten (deel 1 en 2). Na haar 6 jarige HBO opleiding voor Natuurgeneeskunde en Homeopathie in Bloemendaal heeft zij de 2 jarige Psycho-neuro-immunologie opleiding gevolgd.

Haar drijfveren, voor zowel haar boeken, excursies, cursussen en consulten zijn de volgende:

  1. U een stukje kennis verschaffen over de rol van voeding ten aanzien van uw gezondheids, stemming, gewicht etc.
  2. U kennis te laten maken met eerlijke maar vooral ook heerlijke voeding die uw lichaam alle bouwstoffen geeft die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.
  3. U kennis te verschaffen over voedingsmiddelen die voor uw eigen gezondheid maar ook die van het milieu een goed, eerlijk, volwaardig en LEKKER alternatief zijn voor de vele bewerkte, geraffineerde ('lege') milieu belastende en onvolwaardige voedingsmiddelen waar wij ons (te) vaak mee voeden.

Opleidingen van deze docent

Veel hormonale ontregelingen geven jarenlang klachten en beïnvloeden van alles in je leven: je eetlust, energie, stemming/humeur, je libido, stofwisseling, je immuunsysteem, misschien zelfs je vruchtbaarheid enz. Bedenk maar eens een functie in je lichaam die niet aangestuurd wordt door je hormonen.
Het is niet zo vreemd dat een groot deel van de mensen last heeft van hormonale klachten. Er...
Elke hulpverlener ziet dagelijks patiënten met depressies, angsten, ADD, ADHD en andere klachten van het brein. Daarnaast zijn er veel patiënten met  verstoringen  in de darmen zoals een opgezette buik, afwisselend diarree en constipatie. In de praktijk blijkt vaak dat deze mensen onbewust en ongewild met 'voeding' hun klachten in stand houden, verergeren of soms zelfs...