Elly Korzelius

Elly Korzelius, oprichter van de Ortho Health Foundation, begon haar natuurgeneeskundige praktijk in 1994. Traditionele Chinese Geneeskunde, acupunctuur en voedingsadviezen waren de voornaamste activiteiten. Meer en meer begon Elly zich te richten op voedingsadviezen gericht op de verbetering van het bewegingsapparaat. Naast haar praktijk verkocht zij al diverse voedingssupplementen. Op 1 mei 2000 richtte zij de eenmanszaak Vitakruid op. Elly was voornamelijk bezig met het analyseren van wetenschappelijke artikelen, talloze overleggen met consultants, een netwerk opbouwen voor de werving van hoge kwaliteit grondstoffen en in die periode begon zij ook met het schrijven van haar twee boeken. Aan het einde van 2002 was het dan zover, haar eigen merk was geboren: Vitakruid!
 
Gezien zij altijd het streven heeft gehad om innovatieve producten te ontwikkelen heeft zij door de jaren heen veel kennis opgedaan en gedocumenteerd. Haar specialisaties zijn Reumatische aandoeningen en de Ziekte van Lyme.

Opleidingen door deze docent

De ziekte van Lyme is een infectie met de spirocheet-bacterie Borrelia. Aangezien deze infectie vaak vergezeld gaat van andere pathogenen (met soortgelijke symptomen) kan het in de praktijk ook worden beschouwd als een verzamelnaam voor infectieziekten met Borrelia en/of één of meer co/infecties. Lyme is de kameleon onder de ziekten. De listigheid en intelligentie van de borrelia is...