Nieuws

Ashwagandha nuttig bij slapeloosheid

Voor degenen die ten prooi vallen aan slapenloosheid ligt de oplossing wellicht in de kennis van de traditionele Indiase geneeskunde. De traditionele Indiase geneeskunde? Beter bekend als Ayurveda? Die uit religie ontplooide eeuwenoude geneeskunde? Jazeker! En we hebben het hier allerminst over een zwak onderbouwde alternatieve geneeswijze, integendeel zelfs.

6 tips om jouw bioritme te herstellen

Een slapeloze nacht en vervolgens je wekker minstens vijf keer snoozen voordat je jezelf het bed uit sleurt. De ochtend kom je door met koffie, tot de welbekende middagdip, met de uiteindelijke opleving van je energieniveau in de avond. Een duidelijk geval van een verstoord bioritme. In dit blog vertellen we meer over de werking van onze biologische klok en geven we zes tips om jouw bioritme te herstellen.

Darmflora herstellen na antibiotica met deze 5 tips

Antibiotica: zowel vriend als vijand. Vriend omdat het ons helpt in de strijd tegen bacteriële infecties en vijand omdat het geen onderscheid maakt tussen de slechte en de goede bacteriënEn zo worden ze dus állemaal zonder pardon uit de weg geruimd. Je darmflora, die in ideale toestand een perfecte balans kent tussen goede en slechte bacteriën, krijgt een flinke optater met alle gevolgen van dien. Start daarom zo snel mogelijk met je darmflora herstellen na antibiotica. Hoe?

Rhodiola: een adaptogeen bij fysieke en emotionele stress

Stress is tegenwoordig moeilijk te vermijden. In de oertijd kreeg je stress als je werd aangevallen door een leeuw of als er geen eten meer was. Nu zijn er veel meer factoren die stress kunnen veroorzaken. Af en toe spanning kan geen kwaad, maar langdurige stress kan nadelig zijn voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Adaptogenen zijn planten met eigenschappen die hierbij kunnen ondersteunen. Ze kunnen het lichaam helpen zich aan te passen aan extreme omstandigheden, zoals fysieke of emotionele stress.

Trombose en de zeldzame vaccinbijwerking

Vorige week bereikte ons het wonderlijke nieuws dat óók Nederland tijdelijk stopt met het AstraZeneca-vaccin. De aanleiding: het mogelijk (wel óf niet) optreden van een ernstige én zeldzame vorm van trombose na vaccinatie. Eerder dan gepland is het prikken afgelopen maandag weer hervat. Is dit de zoveelste dubbele haarspeldbocht waar De Jonge en consorten geblinddoekt doorheen lijken te driften? Om maar eens in het vocabulaire van onze beleidsbepalers te spreken: ‘’Die mogelijkheid bestaat, maar echt zeker weten doen we niet.’’ 
 

De kracht van kefir

Je hebt het vast weleens in de supermarkt zien staan als waterkefir of melkkefir. Laten we je meteen uit de gezondheidswaan helpen; deze producten drijven de spot met dé kefir afkomstig uit de Kaukasus.

De kefir die we in de supermarkt vinden is namelijk verre van kefir in optima forma. En dat is teleurstellend. Zeker gezien er verschillende gezondheidsvoordelen zijn toe te schrijven aan dit gist zoals een verbeterde immuniteit en de preventie van kanker. Maar wat is nu precies de kracht van deze zuiveldrank?

Pagina's