Nieuws

Ontzuren, belangrijk voor je gezondheid

Ben je verzuurd?

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat een verzurend voedingspatroon de gezondheid op de lange termijn kan beïnvloeden. Dit heeft overigens niets te maken met de zure smaak van voedingsmiddelen, want een citroen is juist heel alkalisch!

Bij het verteren van voedsel blijft er een zure of basische reststof over. Basisch is het tegenovergestelde van zuur en noemen we ook wel alkalisch. Of een voedingsmiddel een zure of basische rest achterlaat staat -gek genoeg- los van de smaak.

Omega-3 vetzuren: Wat is het verschil tussen ALA, DHA en EPA?

Gehaktballen, aardappelen, een goed belegde boterham met kaas en op zijn tijd misschien een appeltje, een typisch Hollands dieet.  Met de vraag of je daarnaast wel twee keer per week vette vis eet, krijg je in ons nuchtere polderlandje menig wenkbrauw omhoog.
 
Zorgwekkend eigenlijk, want vetzuren zijn belangrijke voedingsstoffen voor het lichaam.  Zo leveren ze energie en dragen ze bij aan de aanmaak van vitamine A, D, E en K. 
 

Wat we kunnen leren van de Blue Zones

Dan Buettner maakt zijn levenswerk van het zoeken naar de sleutel tot bovengemiddeld en vitaal oud worden. Hij identificeerde vijf regio’s met een opvallend hoge levensverwachting en legio aan honderdjarige bewoners.
Hij noemde deze gebieden Blue Zones en kwam na meer dan een decennium aan onderzoek tot interessante conclusies.
 
Iets wat de populatie van alle blauwe zones, van Okinawa tot Sardinië, Loma Linda, Nicoya en Ikaria verenigd, is hun dieet.
 

Q10 en L-Carnitine helpen tegen migraine

Migrainepatiënten hebben een verhoogde gevoeligheid voor prikkels. Deze overgevoeligheid is waarschijnlijk voor een deel erfelijk bepaald. Een andere theorie over de oorzaak, is dat migraine het gevolg is van slecht functionerende mitochondriën. Mitochondriën zijn de energiecentrales van de cel, die voedingstoffen in energie omzetten.  

Wetenschappers die in deze theorie geloven, onderzoeken stoffen die betrokken zijn bij de mitochondriën en de werking ervan stimuleren.

Vitamine D3 & K2: bloedverwanten in de weg naar een optimale calciumhuishouding.

U kijkt naar de lucht. Het tafereel dat u aanschouwt krult uw mondhoeken naar beneden; een hemelvullend, zonsverduisterend wolkendek. Herkenbaar schouwspel binnen onze zon gebrekkige Benelux, niet? Geschetst klimaat is echter ongezonder dan u zou vermoeden. De zon zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine D. En nu wil het geval dat de Benelux slechts vijf maanden per jaar voldoende zon ontvangt om de vitamine D productie in ons gestel op peil te houden. Suppletie lijkt dus onontbeerlijk.

Magnesium tauraat, een onontbeerlijk mineraal

Turners gebruiken het voor wat extra grip op de rekstok. Het is de voornaamste grondstof van legeringen en wordt dus veelvuldig gebruikt in de auto- en luchtvaartindustrie. Een veel voorkomend strucureel metaal in onze aardkost, maar bovenal ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. De gezondheidsduizendpoot heeft namelijk een rol in maar liefst 300 biochemische processen in ons lichaam. We zetten de eigenschappen van een goed magnesium product voor u op een rijtje.

Zilvervliesrijst met groenten

We weten allemaal wel dat zilvervliesrijst gezonder is dan witte rijst. Het heeft meer voedingswaarde en zilvervliesrijst bevat relatief meer vezels dan de witte rijst. Daarnaast bevat zilvervliesrijst ook nog vitaminen en mineralen en daar zijn wij natuurlijk dol op!
Mario heeft weer een prachtig gerecht op tafel getoverd met deze lekkere rijst. Een heerlijk recept, voor zowel als lunch of diner. 

 

 

Zilvervliesrijst met groenten (4 personen)
Benodigheden: 

Positieve resultaten bij Lyme behandeling MISAS

In de periode 2016-2017 heeft onderzoeksbureau Soffos onder leiding van Dr. M. Schüsler-van Hees een onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de MISAS behandelstrategie bij de Ziekte van Lyme. De MISAS behandelstrategie is ontwikkeld door Elly Korzelius, oprichter van de Ortho Health Foundation. De strategie benadert Lyme als een systemische aandoening, niet enkel als een infectie met de Borrelia bacterie. Het heeft als doel om op een gezonde wijze te genezen en te herstellen van Lyme en bijbehorende co-infecties.

Pagina's