Nieuws

Reuma symptomen: dit zijn de eerste tekenen

Dat reuma alleen ouderen treft is een misvatting die we in dit artikel de wereld uit helpen. Iedereen, op elke leeftijd, kan ermee te maken krijgen. Reuma is bovendien niet één aandoening, maar een overkoepelende term voor meer dan 100 kwalen die de gewrichten, spieren of pezen treffen. Wat zijn de eerste reuma symptomen en wat hebben reuma en voeding met elkaar te maken? Je leest het hier. 

Groene thee extract en afvallen

Afvallen of je streefgewicht behouden zonder continu bezig te moeten zijn met diëten. Klinkt als té mooi om waar te zijn, of niet? Met de ondersteuning van groene thee zou dit droombeeld echter tot de kersverse realiteit kunnen horen. Vindt deze bewering grondslag of is er louter sprake van een intelligent gepositioneerd product? De gezondheidsvoordelen van de uit Azië afkomstige groene theeplant − beter bekend als de Camellia sinensis – lijken ondertussen langzaam ons Westerse bewustzijn binnen te treden. Benieuwd welke voordelen dit zijn? In dit artikel lichten we toe.

D-mannose: natuurlijke behandeling bij blaasontsteking

Ben je één van de ongelukkigen die regelmatig te maken heeft met blaasontsteking? Dan ben je vast bekend met cranberry als natuurlijke ondersteuner. Maar wat als we je vertellen over een mogelijk effectiever alternatief? In dit artikel lees je alles over (de lichaamseigen stof en essentieel suiker) d-mannose bij blaasontsteking en of het daadwerkelijk wint van cranberry!

Magnesium tegen stress en depressie: een natuurlijke ondersteuner

Wist je dat magnesium de bijnaam ‘anti-stressmineraal’ draagt? En dat is niet voor niets. Wetenschappers weten al langer dat er een relatie bestaat tussen het wondermineraal en aandoeningen aan de stemming en gevoelens. Magnesium tegen stress en depressie is dan ook niet nieuw, maar toch hoor je artsen er weinig over. We vertellen je graag hoe je magnesium inzet als natuurlijke ondersteuning bij stress of depressie.

Een vitamine D tekort: alles wat je moet weten

 

Het grote aantal mensen met een vitamine D tekort is zorgwekkend. Recent data-onderzoek toont aan dat circa 53 procent van de wereldbevolking kampt met een tekort, waarvan een kwart zelfs met een ernstig tekort.1 Voornaamste reden: de ietwat bescheiden zonnestralen die maar sporadisch het oppervlak van onze huid weet te bereiken. En dit gebrek aan de zonnevitamine brengt onaangename gevolgen met zich mee.

De pil en de bijwerkingen waar we nog te weinig over horen

De orale anticonceptiepil (OCP) is een veelgebruikte anticonceptiemethode waar miljoenen vrouwen elke dag op vertrouwen. Van de Nederlandse vrouwen gebruikt 17 – 51 procent op een bepaald moment tijdens hun reproductieve leven de pil.1 De reden voor het gebruik van de pil is om het risico op ongeplande zwangerschappen te minimaliseren. Maar artsen bieden de pil vaak ook aan als reactie op veel voorkomende klachten zoals acne, zware menstruatie, PMS-symptomen of onregelmatige menstruatie. Ja, de pil kan voor sommige vrouwen bij deze symptomen helpen.

Sporters en voeding: 2 vitamines & 2 mineralen die je niet mag missen

Sporters weten als geen ander dat voeding essentieel is voor keiharde resultaten. Maar wist je ook dat de behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen toeneemt bij intensieve inspanning? Als fanatieke sporter wil je natuurlijk niet dat tekorten je prestaties in de weg staan. Daarom delen we de vier belangrijkste vitamines en mineralen voor sporters met je. Op naar je volgende persoonlijk record!

Welke magnesium tegen spierpijn?

Vanzelfsprekend voor de gemiddelde sporter; wie veel van zijn lichaam vraagt moet niet raar opkijken wanneer het lichaam reageert met spierpijn. Een beetje spierpijn duidt nog op een intensieve krachtsinspanning met een voldaan gevoel als resultaat. Dit gevoel krijgt echter snel een negatieve lading wanneer een simpele traptocht verandert in een ware kwelling.

Pagina's