Nieuws

Vitamine D3 & K2: bloedverwanten in de weg naar een optimale calciumhuishouding.

U kijkt naar de lucht. Het tafereel dat u aanschouwt krult uw mondhoeken naar beneden; een hemelvullend, zonsverduisterend wolkendek. Herkenbaar schouwspel binnen onze zon gebrekkige Benelux, niet? Geschetst klimaat is echter ongezonder dan u zou vermoeden. De zon zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine D. En nu wil het geval dat de Benelux slechts vijf maanden per jaar voldoende zon ontvangt om de vitamine D productie in ons gestel op peil te houden. Suppletie lijkt dus onontbeerlijk.

Magnesium tauraat, een onontbeerlijk mineraal

Turners gebruiken het voor wat extra grip op de rekstok. Het is de voornaamste grondstof van legeringen en wordt dus veelvuldig gebruikt in de auto- en luchtvaartindustrie. Een veel voorkomend strucureel metaal in onze aardkost, maar bovenal ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. De gezondheidsduizendpoot heeft namelijk een rol in maar liefst 300 biochemische processen in ons lichaam. We zetten de eigenschappen van een goed magnesium product voor u op een rijtje.

Zilvervliesrijst met groenten

We weten allemaal wel dat zilvervliesrijst gezonder is dan witte rijst. Het heeft meer voedingswaarde en zilvervliesrijst bevat relatief meer vezels dan de witte rijst. Daarnaast bevat zilvervliesrijst ook nog vitaminen en mineralen en daar zijn wij natuurlijk dol op!
Mario heeft weer een prachtig gerecht op tafel getoverd met deze lekkere rijst. Een heerlijk recept, voor zowel als lunch of diner. 

 

 

Zilvervliesrijst met groenten (4 personen)
Benodigheden: 

Positieve resultaten bij Lyme behandeling MISAS

In de periode 2016-2017 heeft onderzoeksbureau Soffos onder leiding van Dr. M. Schüsler-van Hees een onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de MISAS behandelstrategie bij de Ziekte van Lyme. De MISAS behandelstrategie is ontwikkeld door Elly Korzelius, oprichter van de Ortho Health Foundation. De strategie benadert Lyme als een systemische aandoening, niet enkel als een infectie met de Borrelia bacterie. Het heeft als doel om op een gezonde wijze te genezen en te herstellen van Lyme en bijbehorende co-infecties.

Greens product

Een goede greens is een 100% organisch product dat voorziet in al uw dagelijkse vitaminen, mineralen, sporenelementen, antioxidanten, aminozuren en enzymen. Een hoogwaardig product dat bijdraagt aan een optimale gezondheid en een evenwichtige pH (zuur/base) balans.

Geheugen

Het aantal mensen met geheugenverlies stijgt enorm snel. Naar schatting hebben in Nederland 200.000 mensen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie. In 2030 zullen dit er waarschijnlijk tweemaal zo veel zijn, terwijl de ziekte een generatie eerder nog vrijwel onbekend was.

De beste probiotica

Waar moet een goede probiotica formule aan voldoen?

Probiotica zijn goede bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. In het product bestaan ze alleen in inactieve staat om hun houdbaarheid te waarborgen. Wanneer de eencelligen in aanraking komen met water worden ze weer actief en kunnen ze ondersteuning bieden bij het behouden van het microbiële balans in onze darmen.

Mario's eiersalade

Een gerecht dat (bijna) dagelijks terugkomt in onze lunch is de welbekende eiersalade, ook wel Mario's eiersalade genoemd. Het is een ontzettend populair gerecht waar velen graag het recept van zouden willen hebben. Op de foto hebben we het iets anders gepresenteerd dan normaal, want alle ingrediënten door elkaar husselen doen we uiteraard voor u wanneer u hier luncht. 
De eiersalade kan gegeten worden naast een andere salade, op brood, op een lekkere boekweitcracker (aanrader!), of gewoon los. 

Mario's eisersalade (4 personen): 
Benodigdheden: 

Pagina's