FAQ digitale scholingen

We hebben besloten om al onze scholingen tot 1 september digitaal aan te bieden, zodat we jouw veiligheid en die van je medecursisten kunnen waarborgen.

Alles wijst erop dat het helaas zeker nog maanden kan duren voordat we weer veilig in groepen kunnen samenkomen. Het liefst hadden we je op één van onze opleidingslocaties ontvangen, maar de volksgezondheid komt uiteraard op de eerste plaats.

Dit roept begrijpelijkerwijs veel vragen op. In dit blog hebben we daarom de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet:

Hoe doe ik mee met een digitale les?

De scholingen vinden plaats via videoconferentie software Zoom. Zoom is een programma waarmee je via internet les kunt geven en volgen op je PC, laptop, tablet of smartphone. De scholingen zijn interactief; tijdens de les kun je al je vragen digitaal stellen aan je docent en medeleerlingen. Hetzelfde idee als wanneer je in een klaslokaal zit dus!
 

Hoe en wanneer ontvang ik instructies voor deelname?

Een werkdag voor aanvang van elke cursusdag ontvang je een uitnodiging per mail. Deze mail bevat een instructie om Zoom te downloaden, een beveiligde link naar de digitale les en praktische informatie over de cursus.
 

Kan ik de digitale les ook in mijn eigen tijd volgen?

De lessen zijn live en vinden dus plaats op de geplande dag en tijd. Op die manier blijft het interactieve karakter van de les behouden. Het is daarom helaas niet mogelijk om de lessen op andere tijden te volgen.
 

Hoe ontvang ik het lesmateriaal?

Het lesmateriaal wordt uiterlijk een aantal dagen voor aanvang van de cursus bij je thuis geleverd. Afhankelijk van welke opleiding je volgt ontvang je jouw lesmateriaal per brief- of pakketpost via PostNL.
 

Wanneer ontvang ik mijn certificaat?

Uiterlijk 3 weken na afronding van de scholing krijg je je certificaat thuisgestuurd.
 

Wat gebeurt er met de lesdagen vanaf 1 september?

De geplande scholingsdagen zullen vanaf 1 september naar alle waarschijnlijkheid weer op locatie plaatsvinden. Mocht dit toch nog niet mogelijk blijken dan zullen we je tijdig informeren.
 

Wat als ik verhinderd ben?

De gebruikelijke voorwaarden gelden ook voor onze digitale cursussen. Lees hier over onze voorwaarden.
 

Blijft de lesstof onveranderd?

De inhoud van de digitale cursussen blijft gelijk aan die van de opleidingsdagen op locatie. Na een dag achter je laptop/telefoon/tablet heb je dus net zoveel geleerd als na een dag in de schoolbanken! 
 

Welke scholingen vinden volledig digitaal plaats?

Mei:

 

Juni:

 

Juli:

 

Augustus:

 

We hopen je snel weer op locatie te mogen verwelkomen! Tot die tijd wensen we je heel veel succes met je thuisstudie. Zorg goed voor jezelf en voor je naasten. Blijf je kennis delen op het gebied van gezondheid; Nederland heeft je nu extra hard nodig!

Bij vragen ben je welkom contact met ons op te nemen via info@sohf.nl of 0252 517 643