Gerecht: Dashi met groenten en boekweitnoedels

De vraag naar onze chefkok's recepten is erg groot en dat snappen we! Zijn gerechten zijn lekker, gezond en met veel liefde en aandacht klaargemaakt. Vandaag een nieuw recept online: Dashi met groenten en boekweitnoedels.

Dashi met groenten en boekweitnoedels (4 personen): 

Benodigdheden: 

  • 1 stukje kombu
  • 2 takken bleekselderij
  • 7 wortelen
  • 1 ui
  • 2 prei
  • 1x brocolli
  • 50 gram sperziebonen
  • 50 gram suger snaps
  • Halve tofu
  • 150 gram tempe

Dashi: 
Giet 1000 ml water in een pan en doe hierbij 1 stuk Kombu. Laat dit een hele dag en nacht staan.
De volgende dag haal je de kombu er even uit (niet weggooien). Snijdt 2 takjes bleekselderij, 2 wortelen, 1 ui en het groene stukje van de prei fijn. Stop dit in de bouillion en laat een half uur koken. Stop vervolgens het stukje kombu terug in de pan en laat nog een dag trekken. Haal de kombu er de volgende dag uit. 

De groenten:
De volgende dag snijdt je de brocolli, de 5 wortelen, 50 gram sperziebonen, 50 gram suger snaps, 1 prei, halve tofu, 150 gram tempe fijn.
De tempe bak je in een beetje olie tot ze mooi knapperig zijn. De brocolli, wortel, sperziebonen, sugar snaps kook je 1 minuut in water waaraan een flinke scheut zout is toegevoegd. Zeef vervolgens de groenten uit het water en laat rustig afkoelen (niet koud afspoelen).
De prei en wortel doe je in een pannetje en bak je in een scheutje olijfolie met 3 lepels van de Dashi. Even 10 minuutjes op laag vuur laten pruttelen, daarna klaar.

Tot slot: 
Neem 100 gram boekweitnoedels en kook deze zoals staat aangegeven op de verpakking.
Meng alle groenten samen met de boekweitnoedels. Giet daarna de dashi eroverheen.

Eet smakelijk smiley