De kernwaarden van een goede B12 formule

Voelt u zich vaak moe, futloos, of kan u zich niet lang concentreren? Het zou zo maar kunnen dat u een vitamine B12 tekort heeft. Maar de huidige markt wordt overspoelt met vitamine B12 producten, en ze claimen natuurlijk allemaal de beste te zijn. Hieronder de kernwaarden van een goed B12 product uiteengezet.

 Hoge doseringen B12

Hoge doseringen B12 gecombineerd met Quatrefolic® en pyridoxaal-5-fosfaat, de kern van een goed B12 product. Deze hoogwaardige combinatie heeft een aantoonbaar gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid. Daarnaast hebben de uiterst zorgvuldig uitgekozen nutriënten in dit product een positieve invloed op het immuunsysteem, de gemoedstoestand, het geheugen en het concentratievermogen. Bovendien zorgt vitamine B12 voor een verbeterde functie van het zenuwstelsel, de aanmaak van rode bloedcellen en heeft het een rol in het cel vernieuwingsproces.

 Snelle opname

Een B12 product in de vorm van een smelttablet is een duidelijke meerwaarde. Opname via het mondslijmvlies zorgt voor een snelle en verbeterde opname van de werkzame nutriënten. Bovendien heeft een smelttablet vaak een aangename smaak!

P-5-P (vitamine B6)

Vitamine B6 heeft vele wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsbevorderende effecten voor het lichaam. Zo is de vitamine onder andere goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak. Pyridoxaal-5-fosfaat (de biologisch actieve, co-enzymatische vorm van vitamine B6) heeft een betere biologische beschikbaarheid en is veiliger dan pyridoxine. Bovendien zorgt vitamine B6 voor een betere opname van vitamine B12.

 Quatrefolic® (5-MTHF)

Quatrefolic®, ook wel de vierde generatie folaat genoemd heeft een superieure biologische beschikbaarheid ten opzichte van synthetische vormen van foliumzuur. Dit nutriënt  garandeert stabiliteit door de binding met glucosaminezout in plaats van de binding aan calciumzout (de derde generatie van folaat). Bovendien moeten reguliere foliumzuurvormen eerst worden omgezet in 5-MTHF voordat het functioneel is voor het lichaam. Quatrefolic® is de reeds omgezette vorm, 5-MTHF waardoor het lichaam geen verdere hulpnutriënten nodig heeft om het effect van foliumzuur te ervaren. De nummer één folaatvorm wereldwijd!

 Biologisch actieve vormen

De best opneembare vormen van vitamine B12 zijn methylcobalamine en adenosylcobalamine. Zij zijn beide biologisch actieve vormen die niet meer omgezet hoeven te worden door de maag en darmen. In dit traject kan namelijk veel fout gaan. Zowel methylcobalamine als adenosylcobalamine hebben belangrijke biochemische en therapeutische voordelen in vergelijking met andere niet actieve vormen van vitamine B12.

De kernwaarden van een goed B12 product voor u op een rijtje:

  • Hoge doseringen B12 in combinatie met folaat (Quatrefolic®) en B6
  • Snelle opname door smelttablet
  • Vitamine B6 in de veilige en biologisch beschikbare vorm pyridoxaal-5-fosfaat
  • Quatrefolic®, de vierde generatie en best opneembare vorm van folaat bekend
  • B12 in de biologisch actieve vormen methylcobalamine en adenosylcobalamine

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.