Zilvervliesrijst met groenten

We weten allemaal wel dat zilvervliesrijst gezonder is dan witte rijst. Het heeft meer voedingswaarde en zilvervliesrijst bevat relatief meer vezels dan de witte rijst. Daarnaast bevat zilvervliesrijst ook nog vitaminen en mineralen en daar zijn wij natuurlijk dol op!
Mario heeft weer een prachtig gerecht op tafel getoverd met deze lekkere rijst. Een heerlijk recept, voor zowel als lunch of diner. 

 

 

Zilvervliesrijst met groenten (4 personen)
Benodigheden: 

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1/2 courgette
  • 1 ui
  • 1/4 pompoen
  • 2 tomaten
  • 2 wortelen
  • 1/4 knolselderij
  • handje bieslook
  • zout
  • olijfolie

Bereiding: 
Neem 250 gram zilvervliesrijst en doe deze in een kommetje. Was de rijst net zo lang er geen vuil meer van af komt, het water zal dan helemaal helder zijn. Neem vervolgens ongeveer 500 ml water en kook de rijst 20 minuten op een zacht vuurtje.
Wel vervolgens de tomaten een paar minuten in kokend water, om ze vervolgens makkelijker te kunnen ontvellen. Snijdt de tomaatjes in mooie blokjes. Snijdt ook de andere groenten in kleine blokjes.
Als de rijst 20 minuten heeft gekookt voeg je hieraan de gesneden groenten toe (behalve de courgette). Roer even goed door, zodat niet alle groenten op de rijst blijft liggen. Laat dit rijst/groentenmengsel nog 20 minuutjes doorkoken en voeg de laatste 5 minuten de courgette toe.
Na 20 minuten haal je de pan van het vuur en roer je alles nog even goed door. Voeg naar smaak wat olijfolie, zout en/of wat kruiden toe en voila!

Eet smakelijk smiley