3-daagse cursus: Orthomoleculair Gewichtsconsulent

 
 
49% van de Nederlandse volwassenen is te zwaar!
Maar liefst de helft van de bevolking heeft overgewicht. Helaas is afvallen is niet voor iedereen een kwestie van gezonder eten en meer sporten. Waar bij sommige mensen de kilo's eraf vliegen wanneer zij hun leefstijl aanpassen, heeft dit bij anderen geen enkel effect.
 
Een dieet is maatwerk
Vaak is er een achterliggende oorzaak. Denk hierbij aan: stress, de hormoonhuishouding, insulineresistentie, spijsverteringsklachten, een verminderd verzadigingsgevoel, koolhydraatverslaving, schildklierwerking en nutriëntentekorten. Per individu dient er daarom gekeken te worden naar de persoonlijke situatie. Pas als het hele plaatje bekend is kan het juiste dieet worden voorgeschreven en de weg naar een streefgewicht worden ingezet. 
 
Overgewicht vergroot de kans op aandoeningen 
Het is van groot belang om overgewicht aan te pakken! Mensen met een maatje meer lopen namelijk een verhoogd risico op een breed scala aan aandoeningen. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten, diabetes, verhoogd cholesterol, een hoge bloeddruk en bepaalde soorten kanker.
 
Begeleid uw cliënten naar hun streefgewicht 
Tijdens de driedaagse cursus leert u zoeken naar de oorzaken van overgewicht en vervolgens krijgt u de handvatten aangereikt om in elke situatie een passend behandelplan op te stellen. De fysiologie van de mens, gezonde voeding, diverse dieetinterventies, de energiehuishouding, en antropometrische gegevens komen allemaal uitgebreid aan bod.
 
Na het volgen van deze cursus bent u in staat om uw cliënten volledig te begeleiden naar een gezond gewicht! 
 
Locatie: Hoofddorp 
Startdatum: 18 februari 2019
Vervolgdagen: 4 & 20 maart 2019
Tijd: 9:30 tot 17:00
Docent: Evert Berkelaar 
Kosten: €350 (Excl. BTW) inclusief lesmateriaal en een gezond lunchbuffet