3-daagse cursus psyche & voeding

De impact van het microbioom op onze hersenen is enorm. De conditie van de darmen hebben niet alleen invloed op de lichamelijke gezondheid, maar ook op ons geestelijk welzijn.
 
Tijdens het congres Mood, Mind and Microbes wat afgelopen januari in Amsterdam werd gehouden werden de nieuwste inzichten over dit onderwerp bekend gemaakt. Er komt steeds meer aan licht over de totstandkoming van de wisselwerking tussen darmen en hersenen. Dit gebeurt op indirecte en directe wijze. Indirect via metabolieten die immunologische, neurologische en neuro-endocriene effecten hebben, en direct via de hersenzenuwen (nervus vagus). Meer informatie hierover kunt u teruglezen in de publicatie en samenvatting van het congres.
 
Gedurende deze cursus leert u meer over het functioneren van de hersenen-darm-as en welke voedingsprotocollen ingezet kunnen worden om de relatie tussen lichaam en geest te optimaliseren. Stoornissen als depressie, angst, ADHD en fobieën kunnen sterk verbeteren door een juiste interventie op gebied van voeding en nutriënten.
 
De volgende lesstof zal gedurende deze drie dagen uitgebreid aan bod komen: epigenetica, neurotransmittersystemen, HPA-as, endorfinesysteem, exorfinen, vetzuurbalans en veel praktische casuïstiek.

Datum: 27 maart 2019
Vervolgdagen: 1 & 22 mei 2019
Docent: Wouter de Jong
 
Kosten: €375,00
- Exclusief 21%
- Inclusief koffe, thee, gezond lunchbuffet en lesmateriaal. 
 
Accreditatie:
KNTO (BATC, CAT, VBAG, LVNG, NVST) geaccrediteerd. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl