4-daagse opleiding: Levend Bloed Analyse

 
De Levend Bloed Analyse, afgekort LBA, is een diagnostische onderzoeksmethode waar met een microscoop de kwaliteit van verschillende elementen in bloed wordt bestudeerd. Men is zeer te spreken over de methode, gezien deze verstoringen kan aantonen die bij klassiek bloedonderzoek niet aan het licht komen. Een bijkomend voordeel is dat de diagnose direct gesteld kan worden. 
 
De LBA verschaft een uitgebreid overzicht van de staat van het immuunsysteem, het aantal virussen, schimmels, allergieën en tekorten, evenals de mate van verzuring en stress. De onderzoeksmethode leent zich daarom goed voor het beoordelen van personen die lijden aan chronische ziekten, bacteriële problemen, schimmelproblematiek en toxische belasting.
 
De LBA maakt het mogelijk om de verschillende bloedbestanddelen, zoals de rode en witte bloedcellen, fibrinedraden en afvalstoffen, duidelijk van elkaar te onderscheiden. Eén druppel bloed is genoeg voor een volledige analyse, die een beeld geeft van de activiteit van de witte bloedcellen, de vorm van de rode bloedcellen, de aanwezigheid van andere partikels, eiwitstoringen en vrije radicaalactiviteit.
 
De LBA kan worden gezien als aanvulling op de klassieke bloedanalyse. Bij een klassiek bloedonderzoek worden verstoringen regelmatig gemist. Het loont daarom vaak om aanvullend een LBA te doen om dergelijke verstoringen uit te sluiten dan wel vast te stellen.  

De opleiding
Deze opleiding is erop gericht u op te leiden zelfstandig een LBA te doen. Dit betekent dat u aan het eind van de opleiding in staat bent om bloed te analyseren op afwijkingen volgens de methode Levend Bloed Analyse. U bent in staat om de uitslag te interpreteren en de resultaten uit te leggen aan de cliënt. 
 
Voor wie bedoeld
Orthomoleculaire en/of PNI therapeuten en artsen of andere therapeuten met een afgeronde opleiding in de natuurgeneeskunde. De opleiding is op HBO-niveau in de natuurgeneeskunde/orthomoleculaire geneeskunde. 
 
Locatie: Hoofddorp
Startdatum: 7 februari 2019
Vervolgdagen: 8 februari, 28 februari, 1 maart 2019
Tijd: 9:30 tot 17:00 uur
Docent: Edwin Wiersma
Kosten: €775,00 (Excl. btw) inclusief lesmateriaal, een gezonde lunch, koffie en thee