7 januari 2019: Behandelprotocollen Spijsvertering

 
Veel mensen hebben problemen met hun spijsvertering. Buikpijn, winderigheid of een opgeblazen gevoel zijn veelgehoorde klachten. Maar ook minder duidelijke klachten die je misschien niet zo snel in verband brengt met spijsverteringsproblemen kunnen ontstaan als het lichaam een tijdlang onvoldoende bouwstoffen heeft gekregen. Denk hierbij aan een hogere vatbaarheid voor schimmels, infecties, allergieën, huidklachten en vermoeidheidsklachten.
 
De spijsvertering is de samenwerking van drie regelsystemen: de lever, het maag-darmkanaal en de bijnieren. De spijsvertering betreft het afbraakproces van voedsel tot voedingsstoffen. Bij een goede spijsvertering worden er voldoende voedingstoffen afgegeven door de dunne darm aan het bloed. Wat het lichaam niet kan gebruiken eindigt als ontlasting in de endeldarm. Door middel van het bloed kunnen de bouwstoffen op de juiste plek in het lichaam terecht komen. Er zijn voedingstoffen die fungeren als brandstof voor alle activiteiten van het lichaam, en er zijn voedingsstoffen die bijdragen aan de opbouw van cellen en het herstel van het lichaam.
 
Een gezonde spijsvertering en darmflora dragen bij aan het bevorderden van het immuunsysteem. Een slechtwerkende spijsvertering kan daarentegen leiden tot een lagere fysieke en psychische weerstand.

Tijdens deze cursus zal het belang van een goede spijsvertering uitgebreid aan bod komen. De kennis en inzichten over de werking van dit complexe systeem nemen dagelijks toe. De docent zal uitleg geven over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding en natuurlijke supplementen die de spijsvertering ondersteunen. Het doel van de cursus is om u aan de hand van behandelprotocollen te leren hoe u als professional een gebrekkige spijsvertering kunt herstellen door het correct vaststellen van de oorzaken en het stellen van prioriteiten in de interventie.
 
Voor wie bedoeld 
Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt en daarnaast een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. 
 
Locatie: Hoofddorp
Datum: maandag 7 januari 2019
Tijd: 9:30-16:00 uur
Docent: Wouter de Jong
 
Kosten: €60 (Excl. btw) inclusief lesmateriaal, een gezonde lunch, koffie en thee