Manuele Quick Wins: A.s. maandag start de 2-daagse Advanced Course: Hulptechnieken, inschrijven kan nog!

 
 
Tijdens deze tweedaagse cursus krijgt u uitleg over een aantal praktische hulptechnieken die u kunt inzetten in uw praktijk. De basisprincipes van spiertesten, ofwel toegepaste kinesiologie, en manuele ‘quick wins’ komen uitgebreid aan bod. Bij kinesiologie wordt er zachte druk op verschillende spieren uitgeoefend, om zo een disbalans te achterhalen. Deze methode werkt met het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel.
 
Daarnaast heeft deze cursus als doel u te leren kijken naar de relatie tussen iemands lichaamshouding en de klacht(en) van deze persoon. De stand van iemands voeten, bekken, wervelkolom en schedel kan namelijk veel bruikbare informatie opleveren voor uw behandeling. Een bekkenscheefstand, bijvoorbeeld, kan te maken hebben met maagklachten, maar ook met gebitsproblemen. Ook de steunweefsels spelen hierin een belangrijke rol.
 
Een veelvoorkomende klacht die de docent o.a. zal behandelen is hernia diafragmatica, oftewel een middenrifbreukje. De oorzaken, klachten en veelvoorkomende orthomoleculaire adviezen hiervan zullen worden besproken. Daarnaast zal worden gedemonstreerd hoe een manuele correctie kan helpen bij de behandeling van een hernia diafragmatica.
 
Van alle hulptechnieken zullen casussen worden doorgenomen. Tevens worden alle technieken gedemonstreerd en met elkaar geoefend. Het is dus verstandig om in gemakkelijke kleding te komen!
 
Deze testmethoden vervangen niet de kennis die je hoort te hebben over orthomoleculaire therapie, maar zijn een aanvulling om meer informatie te verkrijgen. Daarom is deze cursus ook bedoeld voor de gevorderde orthomoleculaire of natuurgeneeskundige therapeut.
 
 
Datum: 4 februari & 13 februari 2019 
Locatie: Hoofddorp
 
Vooropleidingen
  • Een beroepsopleiding zoals Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
  • HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd)
Accreditatie
KTNO (BATC, VBAG, LVNG, NVST) geaccrediteerd. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl
 
Kosten: € 275,00 Exclusief BTW. Inclusief lesmateriaal, koffie, thee en een gezond lunchbuffet.