Onze opleiding: Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur gaat binnenkort van start!

Is gezondheid niet het belangrijkste in het leven?
Een orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur werkt dagelijks aan een gezondere samenleving. Gezondheid is uiteraard het vrij zijn van ziekte, klachten en pijn. Maar gezondheid is veel meer dan dat. Het heeft ook betrekking op energie hebben om de dingen te doen die je wilt doen, vertrouwen hebben in de toekomst, een positieve stemming, weinig stress en grip op je leven.
 
Als orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur houdt u zich bezig met alle aspecten van gezondheid. Hierbij bestrijdt u niet alleen symptomen, maar kijkt u ook naar de oorzaak. 
 
Zou het niet mooi zijn om je beroep te maken van het verbeteren van de gezondheid van een ander? 
 
Onze oud-studenten zijn doorgaans positief:
‘’Orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur is een dankbaar beroep. Als je soms ziet hoe mensen binnenkomen en hoe ze vervolgens na een aantal sessies volledig zijn opgeleefd. Dat is een verschil van dag en nacht. Het geeft een geweldig gevoel om het verschil te kunnen maken in het leven van een ander!’’ (I. van Dijk, 56) 
 
''Als je interesse/passie voor voeding en gezondheid groot is, weet ik zeker dat je dit super interessant vindt. Voor mij was het zelfs na de opleiding Voeding & Diëtetiek echt een verrijking. Ik voel me zekerder in mijn werk, kan mensen specifieker en doelgerichter helpen, mijn kennis op gebied van gezondheid met name ziekte in combinatie met suppletie is uitgebreid en het heeft ervoor gezorgd dat mijn kijk op bepaalde vlakken compleet veranderd is.'' (Y. van Haastregt, 25) 
 
 
Toelatingseisen
De OVSA is een 8-daagse opleiding en vereist geen verplichte vooropleiding. Mocht u geheel blanco zijn in de orthomoleculaire leer, dan scheelt het extra thuisstudie als u eerst de opleiding: Orthomoleculair Voedingsadviseur volgt. 
 
Tijdens de OVSA leert u:
Welke nutriënten het zelfherstellend vermogen van de mens ondersteunen
Over micronutriënten als vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren
Wat de werkingsmechanismen van het menselijk lichaam zijn en hun onderlinge samenhang
 
Daarnaast krijgt u elke lesdag nieuwe behandelprotocollen aangereikt voor standaardaandoeningen en klachten. Denk hierbij aan diabetes type 2, depressie, leaky gut, osteoporose, en vele andere ongemakken.
 
Na het volgen van deze opleiding bent u professioneel adviseur op orthomoleculair gebied met betrekking tot voeding en suppletie. Alle informatie die u tot u neemt tijdens de opleiding kunt u overdragen op de cliënten in uw praktijk. 
 
Accreditatie
De opleiding Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur kent een studiebelasting van totaal 12 ECTS (studiepunten). Deze opleiding is erkend door: KTNO (K8638) (BATC, CAT, VBAG, LVNG, NVST). Wist u dat u zich al kunt aansluiten bij de beroepsverenigingen BATC en CAT vanaf 15 ECTS studiepunten? De 4-daagse vooropleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur kent 4 ECTS, wanneer u deze vooropleiding heeft gevolgd is het al mogelijk u aan te sluiten. Ook kunnen studiepunten van bijscholingen worden opgeteld bij de studiepunten van de 8-daagse opleiding. 
 
In April gaat de opleiding van start in Hoofddorp en in Den Bosch. In september begint de opleiding in Apeldoorn.
 
Locatie: Hoofddorp 
Startdatum: 18 april 2019
Aanvang: 9:30 tot 17:00 uur
 
Locatie: Den Bosch
Startdatum: 24 april 2019
Aanvang: 9:30 tot 17:00 uur
 
Locatie: Apeldoorn l de Stolp
Startdatum: 9 september 2019
Aanvang: 9:30 tot 17:00 uur