Orthomoleculair Voedings- & Suppletieadviseur -> nieuwe edities!

 
Een verantwoord voedingspatroon draagt bij aan veel meer dan alleen een gezond gewicht!
 
Zij die structureel gezond eten voorzien hun lichaam van alle benodigde nutriënten, vitaminen en mineralen om optimaal te functioneren. Door hun voedingspatroon voelen zij zich energiek, lopen zij een verminderd risico op aandoeningen, versterken zij hun immuunsysteem en zitten zij beter in hun vel.
 
Tevens is het voor mensen die reeds kampen met aandoeningen niet te laat om het roer om te gooien. Goede voeding is voor hen zelfs extra belangrijk. Voeding heeft naast een preventieve werking namelijk ook een verlichtende en een helende functie. 
 
Helaas hebben veel mensen om uiteenlopende redenen moeite om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, met alle gevolgen van dien. De wil is er vaak, alleen de benodigde kennis ontbreekt. Zij zouden best advies kunnen gebruiken! 
 
Daarom hebben wij de opleiding tot Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur, afgekort OVSA, opgezet.
 
Na het volgen van deze opleiding bent u professioneel adviseur op orthomoleculair gebied met betrekking tot voeding en suppletie.
 
 
 
De OVSA is een 8-daagse opleiding en vereist geen verplichte vooropleiding. Mocht u geheel blanco zijn in de orthomoleculaire leer, dan scheelt het extra thuisstudie als u eerst de vooropleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur volgt. 
 
Wilt u het liefst zo snel mogelijk beginnen? In januari zijn er in Apeldoorn, Den Bosch en Hoofddorp nog een aantal plekken vrij!
 
Tijdens de opleiding OVSA leert u:
- Over micronutriënten als vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren
- Welke nutriënten het zelfherstellend vermogen van de mens ondersteunen
- Over de werkingsmechanismen van het menselijk lichaam en hun onderlingen samenhang
- Waar uw grenzen liggen als adviseur en wanneer door te verwijzen naar een therapeut
 
Daarnaast krijgt u elke lesdag nieuwe behandelprotocollen aangereikt voor veelvoorkomende aandoeningen en klachten. Denk hierbij aan spijsverteringsklachten, het metabool syndroom, slaapproblemen, osteoporose, leaky gut en vele andere ongemakken. 
 
De OVSA is erkend door: CAT en KTNO (BATC, VBAG, LVNG, NVST). Het totaal aantal ECTS (studiepunten) voor deze opleiding is 12. Stichting ADAP accrediteert deze opleiding voor leden van de NVD met 48 punten.
 
Wist u dat u vanaf 15 ECTS al lid kunt worden van enkele beroepsverenigingen en daarmee in aanmerking komt voor vergoedingen van de zorgverzekeraar? Klik hier voor meer informatie over accreditatie en beroepsverenigingen! 
 
 
Locatie: Apeldoorn 
Startdatum: 14 januari 2019
 
 
Locatie: Den Bosch
Startdatum: 16 januari 2019
 
 
Locatie: Hoofddorp
Startdatum: 21 januari 2019