Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Tarwezemelen

Vind een orthomoleculaire therapeut bij jou in de buurt

Wat zijn tarwezemelen?

Zemelen zijn een deel van de graanvruchten. Het zijn de met de zaadhuiden vergroeide vruchtwanden en kiemen, die vrijkomen bij het tot meel malen van de korrel. De fijne zemel bestaat uit de zaadhuid en de grove zemel uit de vruchtwand. Zemelen zijn rijk aan voedingsvezels en bevorderen daardoor de stoelgang. Als de voeding hoofdzakelijk uit geslepen rijst bestaat, waar de zemelen en de kiem dus van verwijderd zijn, kan door een tekort aan thiamine beriberi optreden.

Bij bruinbrood worden de zemelen – afhankelijk van de zwaarte van bruinbrood – zoals bij knäckebröd, gedeeltelijk uit het meel verwijderd. Bij witbrood zijn alle zemelen uit het meel verwijderd.

Wat zijn tarwezemelen?

Dosering

Aandoening Dagdosering
Winderigheid (Flatulentie) 2 gram strooien over de maaltijd
Brandend maagzuur 2-10 gram per dag, strooien over de maaltijd
Constipatie (obstipatie) 2 gram strooien over de maaltijd
Dosering
Vademecum bestellen
Vademecum
Vademecum bestellen
3-secties
  • Aandoeningen
  • Monografie
  • Oplossingen

Prijs
€ 29,90 (exclusief BTW)

Bestel vademecum
Bestel vademecum
Sluiten