Behandelprotocollen: Hormonen en Vrouwenklachten

Praktische toepassingen voor o.a. PMS, PCOS, menopauze, migraine

We bieden onze opleidingen tot 1 september 2020 digitaal aan via live webinar. Na 1 september vindt een deel van onze scholingen weer plaats op locatie. Ook blijft een deel van ons digitale aanbod behouden. Dit is per cursus aangegeven bij ''Startdata'' onderin de pagina en in onze agenda.

Meer informatie en veelgestelde vragen kun je teruglezen in onze FAQ digitale scholingen.

Hormonale disbalans komt tegenwoordig veel voor in de praktijk, met allerlei bijbehorende klachten. Hormonen zijn stoffen die signalen sturen tussen de cellen in het lichaam waarmee vanalles wordt geregeld, van de bloeddruk tot hoe goed iemand ’s nachts kan slapen. Ze zijn betrokken bij uiteenlopende processen als groei, celreparatie, eetlust, stofwisseling, vruchtbaarheid, voortplanting en bij de regulering van pijn. Soms wordt de balans van hormonen echter verstoord. Erfelijke factoren, epigenetica, voeding, leefstijl, specifieke voedingssuppletie en fytotherapie spelen een belangrijke rol in het behalen van resultaat bij hormonale klachten. 

Hormonale onevenwichtigheden kunnen optreden bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden, maar we zien dit het vaakst bij volwassenen boven middelbare leeftijd. Zo zijn er natuurlijk voorkomende veranderingen in de chemie van het lichaam als mensen ouder worden, denk bijvoorbeeld aan de menopauze. Deze kunnen de hormoonafgifte van onze klieren beïnvloeden waardoor ze de balans verstoren. Tijdens de menstruele cyclus en de overgang kunnen zich klachten voordoen die uiteraard vrouw gerelateerd zijn, maar ook andere ziektebeelden of klachten kunnen vaker voorkomen bij vrouwen dan bij mannen. 

Op deze dag zullen behandelprotocollen bij hormonale disbalansen worden uitgelegd en hoe deze te behandelen zijn. Daarbij wordt ingegaan op het werken van het hormonale systeem en hun onderlinge samenhang. De vrouwelijke cyclus wordt uitgediept en er wordt duidelijk welke hormonen hierbij zijn betrokken en hoe deze te beïnvloeden zijn. Tijdens deze dag zullen ook veel vrouwenklachten waaronder PMS, PCOS, menopauze, blaasontsteking, osteoporose en oestrogeendominantie de revue passeren. Er worden behandelprotocollen uitgelegd welke makkelijk toepasbaar zijn in de praktijk.

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair adviseurs, therapeuten en artsen, diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Toegankelijk voor

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om kennis te krijgen over hormonen en het ontstaan van de disbalans van hormonen. Aan de hand van behandelprotocollen wordt de vaardigheid geleerd om veel voorkomende vrouwenklachten te behandelen volgens een praktisch stappenplan.

Competenties

De therapeut heeft aan het einde van de cursus meer inzicht over de disbalansen die ontstaan tussen hormonen. Hierna ben je in staat om zelfstandig effectieve protocollen toe te passen ten aanzien van het behandelen van vrouwenklachten.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, LVNG, NVST, VIV) en NWP geaccrediteerd. Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar www.sohf.nl/accreditatie

Kosten: 
€ 65.00
  • Exclusief 21% BTW, € 78,65 inclusief BTW
  • Inclusief lesmateriaal (wordt vooraf thuisgestuurd)
  • Inclusief certificaat

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Startdata van deze opleiding

(Klik op de gele balk)

4 september 2020 in digitaal

Locatie:
Online te digitaal
Startdatum:
4 september 2020, vrijdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij