Behandelprotocollen: Overgewicht

Effectief behandelplan bij overgewicht
Onze scholingen gaan door! Onderaan de pagina vind je waar de cursus plaatsvindt. Zolang er een lockdown geldt voor hogescholen, zullen de fysiek geplande lessen (deels) digitaal plaatsvinden. Hierover wordt je t.z.t. geïnformeerd indien je staat aangemeld voor een scholing in die periode. 
 
Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent.
 

Behandelprotocollen: Overgewicht

Overgewicht of obesitas is een groeiend probleem. De overtollige kilo's zorgen voor allerhande gezondheidsproblemen en de oplossing hiervan gaat verder dan minder eten en meer bewegen. Natuurlijk neemt het gewicht toe wanneer men meer aan energie binnen krijgt dan wordt verbruikt, maar vaak is er veel meer aan de hand. Naast een positieve energiebalans kan obesitas zijn oorzaak hebben op genetisch, psychologisch, sociaal-economisch of omgevingsgebied. Zo kan er sprake zijn van een verlaagde verbranding, een onopgemerkte trage schildklier, koolhydraatverslaving, etc. Belangrijk is om overgewicht tijdig tegen te gaan om verdere gevolgen zoals galblaasaandoeningen en het metabool syndroom te voorkomen.  

Overzicht van de cursus/wat er in de cursus aan bod komt

Docent Evert Berkelaar heeft zich op orthomoleculair gebied gespecialiseerd in o.a. overgewicht en het metabool syndroom. Hij weet lastige materie praktisch te maken middels efficiënte stappenplannen. Tijdens deze dagcursus behandelt hij de veelvoorkomende oorzaken en gevolgen van overgewicht en geeft hier praktische oplossingen voor. Welke voedingsstoffen en voedingsmiddelen zijn nou niet of juist wel geschikt en hoe motiveer je de cliënt in het afvalproces, zijn hierbij het uitgangspunt. Deze dag leert u een behandelprotocol toe te passen gericht op het verminderen van overgewicht, middels optimale voeding en leefstijl, orthomoleculaire suppletie en behandelinterventie in verschillende fases.

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair werkende artsen en therapeuten, diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Toegankelijk voor

 

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om aan de hand van praktische behandelprotocollen te leren hoe overgewicht kan worden teruggedrongen. In een stappenplan wordt u geleerd hoe u bij uw cliënt overgewicht volgens de orthomoleculaire benadering kunt behandelen.

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van het behandelen van overgewicht. 

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een uitgebreide slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, VVET, NVST, VIV) geaccrediteerd. Voor meer informatie met betrekking tot accreditatie kunt u gaan naar www.sohf.nl/accreditatie

Docent(en): 
Kosten: 
€ 75.00
  • Inclusief lesmateriaal en certificaat
  • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet 
  • Inclusief koffie, thee en water
  • Exclusief 21% BTW, € 90,75 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Kijk dan bij onderstaande data voor de locaties!
Kosten: €65.00

  • Digitale les via live webinar
  • Inclusief lesmateriaal (wordt vooraf thuisgestuurd) en certificaat
  • Exclusief 21% BTW, € 78.65 inclusief BTW

Startdata van deze opleiding

(Klik op de gele balk)

30 augustus 2021 in Hoofddorp

Locatie:
Ortho Health Foundation te Hoofddorp
Startdatum:
30 augustus 2021, maandag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij