Orthomoleculair kennisinstituut
Menu
In het kort
Behandelprotocollen: Overgewicht

Effectief behandelplan bij overgewicht.

Deze opleiding is te volgen als:

Klassikaal Live webinar

Algemeen

Overgewicht of obesitas is een groeiend probleem. De overtollige kilo’s zorgen voor allerhande gezondheidsproblemen en de oplossing hiervan gaat verder dan minder eten en meer bewegen. Natuurlijk neemt het gewicht toe wanneer men meer aan energie binnen krijgt dan wordt verbruikt, maar vaak is er veel meer aan de hand. Naast een positieve energiebalans kan obesitas zijn oorzaak hebben op genetisch, psychologisch, sociaal-economisch of omgevingsgebied. Zo kan er sprake zijn van een verlaagde verbranding, een onopgemerkte trage schildklier, koolhydraatverslaving, etc. Belangrijk is om overgewicht tijdig tegen te gaan om verdere gevolgen zoals galblaasaandoeningen en het metabool syndroom te voorkomen.

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om aan de hand van praktische behandelprotocollen te leren hoe overgewicht kan worden teruggedrongen. In een stappenplan wordt u geleerd hoe u bij uw cliënt overgewicht volgens de orthomoleculaire benadering kunt behandelen.

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van het behandelen van overgewicht.

Accreditatie

  • KTNO: VBAG, NVST, VIV (K9263)
  • BATC en CAT
  • Aantal ECTS: 1

Voor meer informatie met betrekking tot accreditatie kunt u gaan naar www.sohf.nl/accreditatie

Toon meer

Algemeen

Programma

Docent Evert Berkelaar heeft zich op orthomoleculair gebied gespecialiseerd in o.a. overgewicht en het metabool syndroom. Hij weet lastige materie praktisch te maken middels efficiënte stappenplannen. Tijdens deze dagcursus behandelt hij de veelvoorkomende oorzaken en gevolgen van overgewicht en geeft hier praktische oplossingen voor. Welke voedingsstoffen en voedingsmiddelen zijn nou niet of juist wel geschikt en hoe motiveer je de cliënt in het afvalproces, zijn hierbij het uitgangspunt. Deze dag leert u een behandelprotocol toe te passen gericht op het verminderen van overgewicht, middels optimale voeding en leefstijl, orthomoleculaire suppletie en behandelinterventie in verschillende fases.

De opleiding wordt ondersteund met een uitgebreide slide syllabus.

Programma

Kennisniveau & toelating

1 Orthomoleculair Adviseur Basis
2 Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
3 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Lees meer over de kennisniveaus

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig.

Kennisniveau & toelating

Docenten

Docenten

Investering

Live webinar
Trainingskosten € 115,00
BTW (21%) € 24,15
Totaal (inclusief BTW) € 139,15

Klassikaal
Trainingskosten € 115,00
BTW (21%) € 24,15
Totaal (inclusief BTW) € 139,15

Meld nu aan, betaal later. Tot 30 dagen na aanmelding gratis annuleren. De factuur hoeft u pas 30 dagen na aanmelding te hebben voldaan. Valt de aanmelding binnen 30 dagen voor aanvang van de opleiding, dan verandert dat naar 14 dagen. Een aanmelding binnen 14 dagen voor aanvang heeft een betalingstermijn van 2 dagen. Betalen in termijnen is ook mogelijk. Bij termijnbetaling wordt 5% administratiekosten gerekend. * M.u.v. de e-learning. De e-learning dient direct betaald te worden.

Kosten klassikaal: € 115,00

 • Inclusief digitaal lesmateriaal en certificaat
 • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet
 • Inclusief koffie, thee en water
 • Exclusief 21% BTW, € 139,15 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Kijk dan bij onderstaande data voor de locaties!
Kosten webinar: €105,00

 • Digitale les via live webinar
 • Inclusief digitaal lesmateriaal en certificaat
 • Exclusief 21% BTW, € 127,05 inclusief BTW
Investering
Sluiten