Orthomoleculair kennisinstituut
Menu
Data & locaties
  • Tot 30 dagen na aanmelding gratis annuleren
  • Meld nu aan, betaal later
In het kort
Casus praktijkdag: Ontlasting interpretaties

Systeemdenken vanuit de praktijk – exclusieve cursus voor maximaal 13 personen.

Algemeen

In de praktijk komen er vaak cliënten langs waarvan het niet meteen duidelijk is wat er aan de hand is of wat er het beste aan een specifiek probleem gedaan kan worden. Een veelvoorkomende klacht is darm- en buikproblemen: spijsverteringsproblemen, opgeblazen gevoel of ontlastingsproblemen. Dit heeft ook weer effect op het totale immuunsysteem. Zo blijkt dat de darm het grootste immunologische orgaan is en daarmee voor 80% verantwoordelijk is voor het afweersysteem. De darm heeft dus vele essentiële functies die de gezondheid beïnvloeden. Wanneer er storingen in de darmen zijn, is het zeer belangrijk om dit te behandelen en de oorzaak aan te pakken.

Goed onderzoek is daarmee de eerste stap naar gezondheid. Het geeft een indruk van de huidige situatie in de darmen. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de gehele spijsvertering? Hoeveel goede darmbacteriën zijn er aanwezig in de darm? Wat is de zuurtegraad van de darmen? Zijn er schimmels aanwezig of is er sprake van een overgroei aan pathogene bacteriën en zo ja welke en hoeveel? Is er sprake van een ontsteking in de darm? En wat is de kwaliteit van de darmslijmvliezen? Met een ontlastingsonderzoek wordt effectief inzicht verkregen in het gehele systeem van de darmen. Deze praktijkdag wordt gegeven aan de hand van casussen en u kunt als professional een casus indienen vanuit uw praktijk waarbij u ontlastingsonderzoek heeft laten doen en mee vastloopt.

Wat komt er in deze cursus aan bod

Ontlastinginterpretatie is het nieuwste onderwerp uit een reeks van een meerdere praktijkdagen. Voor deze casus praktijkdag worden géén live casussen gevraagd, maar wel onderzoeksuitslagen uit de prakijk.

Wat gaan wij doen? U als professional kunt een cliëntcasus op papier meenemen, met de uitslag van diens ontlastingsonderzoek. Marijke de Waal Malefijt neemt met haar enorme ervaring en kennis de orthomoleculaire therapeut mee op weg naar een goede diagnose en behandelplan. Het programma van deze dag zal bestaan uit een gedeelte theorie over de darmen en ontlastingsonderzoek, maar voornamelijk het bespreken van de meegebrachte onderzoeken. Marijke leert u nog beter testuitslagen te interpreteren en om te zetten in een dieet en suppletie interventieplan op maat. Dit wordt gedaan met voorbeelden uit uw eigen praktijk. Het verzoek voor deze casusdag is het meebrengen van enkele ontlasting-, urine- of bloedonderzoeken van cliënten uit uw praktijk waar u problemen mee ervaart met maken van een plan van aanpak.

Testen

Omdat de darm en het darmslijmvlies zoveel invloed hebben op iemands gezondheid, kan uit een ontlastingsonderzoek veel informatie gehaald worden. Naar aanleiding van zo’n onderzoek kunt u als therapeut of arts op maat gemaakte voedings- en/of suppletieadviezen geven, wat juist zo belangrijk is om elk onderdeel weer dichter naar herstel te brengen. Maar bij de uitslag moet u als therapeut of arts wel rekening houden met heel veel verschillende zaken. Er kunnen bijvoorbeeld verschillende verteringsstoornissen zijn en tegelijkertijd een overgroei aan schimmels. Dat kan bijvoorbeeld ook een reden zijn waarom sommige suppletie wel of niet werkt bij iemand. Belangrijk is dan om niet zomaar een voedings- of suppletieadvies te geven, maar dit goed af te stemmen op de cliënt in kwestie en te laten afhangen van de testuitslagen. Het kan dus soms erg lastig te zijn om tot een zo effectief en efficiënt behandelplan te komen.

Belangrijk is om zo goed mogelijk inzicht te hebben in de situatie van de cliënt en een duidelijke omschrijving/anamnese is dan ook van belang. De casus kan dan vanuit het hele klachtenpatroon worden benaderd. Er worden meerdere casussen besproken en u kunt deze van tevoren indienen via info@sohf.nl. Het oefenen met echte voorbeelden uit de praktijk geeft u een verruimend inzicht van wat u geleerd heeft in een eerdere orthomoleculaire (epigenetische) opleiding. Het systeemdenken wordt praktisch toegepast.

Wat kunt u verwachten

Door de theorie van het systeemdenken toe te passen naar de praktijk, gaan de soms ingewikkeld lijkende problemen waar u als therapeut mee te maken krijgt duidelijker en makkelijker worden. Vragen die gesteld moeten worden om inzicht te krijgen in het functioneren van de regelsystemen worden helder gemaakt. “Het hoe en waarom” naar de praktische toepassing. U krijgt beter inzicht in de prioriteiten van een behandeling. Soms kunnen “quick wins” belangrijk zijn om het vertrouwen te winnen van de patiënt. U leert de verschillende karakteristieken van spijsverteringsstoornissen te onderscheiden. Na deze dag weet u welke tools nodig zijn om uw cliënt echt verder te helpen naar proces van genezing. Deze cursus biedt de handvaten waar bijna elke therapeut behoefte aan heeft.

Leslokaal 

Let op: Dit is een exclusieve cursusdag met een maximaal aantal deelnemers van 13 personen! Hierdoor is er voldoende tijd om uitgebreid casusses te bespreken die veelal in uw dagelijkse praktijk voorkomen.

Accreditatie

MBOG en KTNO (BATC, CAT, VBAG, NVST, VIV) geaccrediteerd.
Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Toon meer

Algemeen

Programma

De les is voornamelijk praktisch van aard, er zullen dus geen sheets of syllabi worden uitgereikt. Als voorbereiding kunt u het boek “Ik heb er mijn buik van vol” van Marijke de Waal Malefijt doornemen, deze is hier te bestellen.

Programma

Kennisniveau & toelating

1 Orthomoleculair Adviseur Basis
2 Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
3 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Lees meer over de kennisniveaus

Kennisniveau & toelating

Docenten

Docenten onbekend

Docenten

Investering

Klassikaal
Trainingskosten € 125,00
BTW (21%) € 26,25
Totaal (inclusief BTW) € 151,25

Betaling dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de opleiding te worden voldaan. Wanneer je je een maand of korter voor aanvang van de opleiding aanmeldt, dan is de betalingstermijn twee dagen. Betalen in termijnen is mogelijk. Bij termijnbetaling worden echter wel 3% extra administratiekosten gerekend.

Kosten klassikaal: € 125.00

  • Exclusief 21% BTW en lesmateriaal
  • € 151,25 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee en een gezond lunchbuffet
Investering
Sluiten