Detox Cursus

In de natuurgeneeskunde kennen wij de termen ontgiften, drainage, ontslakken of detoxen voor het intern reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. Het lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen om zich te ontdoen van deze toxische stoffen, maar onze ongezonde Westerse eet- en leefgewoonten zorgen voor een permanente overload met afvalstoffen. Daarnaast worden wij dagelijks blootgesteld aan vele stoffen in ons voedsel die er van nature niet in thuis horen en wordt ons systeem belast met chemicaliën uit onze directe leefomgeving, cosmetica, huishoudelijke producten en geneesmiddelen. Ook stress zorgt voor een permanente druk op het zelfgenezend vermogen. Een overmaat aan toxinen, zowel lichamelijk als emotioneel, draagt bij aan het fenomeen verzuring van weefsels en cellen. Dit ligt mede aan de basis van vroegtijdige veroudering en chronische ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten. In deze dagcursus wordt geleerd hoe u uw cliënten kunt helpen om het lichaam op een veilige manier te ontdoen van gifstoffen, welke organen er bij betrokken zijn en u leert verschillende detoxkuren in te zetten.

Overzicht van de cursus/wat er in de cursus aan bod komt

  • De mechanismen van ophoping van afvalstoffen en de klachten die daaruit voortvloeien.
  • Hoe herkent u afvalstoffen? Verschijnselen en signalen.
  • Reactiepatronen van ons systeem op de aanwezigheid van toxische stoffen: de werking van het zelfgenezend vermogen begrijpen.
  • Hoe ziet een reinigings- en detoxkuur eruit? Verschillende vormen van een detoxkuur.
  • Praktische strategieën en hulpmiddelen om zelf thuis verantwoord te detoxen en anderen hierin verantwoord te begeleiden

Voor wie bedoeld

Deze cursus is bedoeld voor mensen die in het professionele veld werkzaam zijn zoals diëtisten, gewichtsconsulenten, natuurgeneeskundige therapeuten, orthomoleculaire voedingsadviseurs, personal trainers, voetreflexzone therapeuten, TCM therapeuten maar ook voor coaches die werken in de geestelijke en mentale zorg zoals stresscounselors of mental coaches.

Doel van de cursus

Inzicht verwerven in het proces en de verschijnselen van het ophopen van afvalstoffen in ons systeem, en anderen helpen om op verantwoorde wijze zich van afvalstoffen te ontdoen, ten behoeve van het verbeteren van de gezondheid.

Wat kunt u verwachten?

Grondige theoretische onderbouwing van toxische belasting, reinigen en detoxen. Casuïstiek uit de praktijk ter illustratie. Veel praktische aanwijzingen om zelf op verantwoorde wijze mee aan de slag te gaan.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd)

Accreditatie

MBOG en KTNO (BATC, VBAG, LVNG) geaccrediteerd. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Kosten: 
€ 100.00
  • Exclusief BTW, € 121,00 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, gezond lunchbuffet en lesmateriaal

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij

Deel deze informatie met uw relaties

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Del.icio.us icon
Digg icon
LinkedIn icon
Yahoo! icon
e-mail icon