Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB)

Praktische dagcursus voor het aanvragen en interpreteren van de EMB-test
Onze scholingen gaan door! Onderaan de pagina vind je waar de cursus plaatsvindt. Zolang er een lockdown geldt voor hogescholen, zullen de fysiek geplande lessen (deels) digitaal plaatsvinden. Hierover wordt je t.z.t. geïnformeerd indien je staat aangemeld voor een scholing in die periode. 
 
Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent.
 

Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) 

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Het bloed is niet alleen transportmiddel, maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem. Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Uit het bloed kan echter meer informatie gehaald worden. Een geheel andere holistische benadering van een bloedonderzoek kan preklinische belastingen & energetische belastingen aantonen. Veel therapeuten willen een eenvoudige en voordelige methode om bloed individueel te beoordelen. Voor deze therapeuten is deze dagcursus over de EMB test een goede oplossing. De uitslag van de EMB test geeft de therapeut bijzonder veel waardevolle en bruikbare informatie over meridiaan- en pathologische verstoringen van het lichaam.

Reguliere bloedtest aangevuld met complementaire waardes

De EMB test is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt vervolgens onderzocht. Bij dit onderzoek wordt dan met zowel een reguliere als complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed en het eerder opgetekende (klinisch) verhaal van de patiënt. Ook wordt gecontroleerd op een aantal complementaire waardes. Deze testmethode geeft een uitslag waarbij de bloedwaarden van rode en witte bloedcellen maar ook trombocyten (hematologisch bloedonderzoek) worden weergegeven. Verder geeft de testmethode inzicht in optimale waardes qua vitaminen en mineralen en eventuele absolute tekorten.

De hiervoor beschreven testmethode als zodanig is niet wetenschappelijk onderzocht en vervangt ook niet het reguliere bloedonderzoek. De uitkomsten van deze onderzoeksmethode hebben voor de geschoolde therapeut echter een meerwaarde voor zijn of haar praktijk. Deze onderzoeksmethode heeft namelijk zijn sporen verdiend door de resultaten bij patiënten na het door hen opvolgen van de (mede) o.b.v. de uitkomsten van de bloedtest gebaseerde adviezen. Wij horen terug van de aangesloten therapeuten dat ongeveer 80% van de patiënten verbetering opmerkt; patiënten herkennen zich ook vaak in de uitslag. De suppletie adviezen die worden gegeven zijn wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd, bijvoorbeeld een b12 supplement bij een b12 deficiëntie of ijzer tabletten bij een wat te lage ijzerstatus.

Over de cursus

De uitslagen zijn zowel energetisch als morfologisch gevalideerd. Een eenvoudige prikpen met een bloedbuisje en glaasje zijn voldoende om de test uit te voeren. U leert de uitslagen interpreteren, welke aan de hand van casussen worden besproken. Daarbij leert u hoe de test op een correcte manier te uit te voeren, er wordt praktisch geoefend en u krijgt utileg hoe u de testpakketjes kunt aanvragen en insturen. Welke verstoringen van het lichaam kunnen wij aantonen met deze test?

 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Darmverstoring (gedifferentieerd naar mycotische & dysbiotische belasting)
 • Parasietbelasting
 • Adrenale Status
 • pH balans
 • B12-status
 • Vitaminenpanel
 • Mineralenpanel
 • Spoorelementenpanel
 • Toxische belastng
 • Virale belasting
 • Bacteriële belasting
 • Geopatische stress
 • Pancreasinsufficiëntie

Tevens worden de reguliere waardes gemeten en geanalyseerd:

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoblobine (Hb)
 • Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Voor wie bedoeld

Deze opleiding is bedoeld voor alle mensen die in de gezondheidszorg werken en beschikken over voldoende orthomoleculaire en medische basiskennis. Denk hierbij aan orthomoleculair werkende therapeuten maar ook aan natuurgeneeskundigen, diëtisten, voetreflexologen, gewichtsconsulenten, osteopaten, (overgangs) verpleegkundigen, (electro) acupuncturisten, TCM’ers, mesologen, fysiotherapeuten, drogisten, apothekers, medisch specialisten, psychologen en psychotherapeuten en adviseurs zorgverzekeraars. De opleiding is op HBO niveau en een minimale medische basiskennis is wenselijk (niet verplicht).

Vooropleiding

Toegankelijk voor

 

Doel van de opleiding

Na deze cursus bent u in staat om op de juiste wijze bloed een druppeltje bloed af te nemen en op te sturen voor het laten uitvoeren van de test, daarnaast leert u de uitslagen te interpreteren. Een EMB-test maakt op grafische wijze inzichtelijk welke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten van de patiënt. De test is zowel energetisch als morfologisch gevalideerd.

Meerwaarde voor de praktijk

De therapeut krijgt de uitslag grafisch weergegeven met specifieke suppletieadviezen. De resultaten kunt u visualiseren. Uw cliënt kan hierdoor efficiënter en korter behandeld worden. Het resultaat: therapie trouwheid en uw naamsbekendheid wordt vergroot.

Praktische informatie voor uitvoeren test

 1. U koopt de EMB testsets voor € 9,95 excl. 21% BTW: een set is compleet voor de gehele test, verdere materialen zijn niet nodig. Dit is exclusief de kosten voor het bijbehorende onderzoek. 
 2. U stuurt de testset op naar EMBtest BV; dit stuurt u op in hetzelfde doosje als het testset. De testset wordt namelijk compleet met adressticker geleverd.
 3. EMBtest BV maakt een energetisch en morfologische analyse. Binnen ongeveer twee weken wordt de analyse en een behandeladvies naar u terug gestuurd. Voor de kosten van het laten uitvoeren van deze test kunt u contact opnemen via info@sohf.nl

Van een paar druppels bloed uit de vinger is het mogelijk om uitgebreide informatie te krijgen over de toestand van het lichaam. Na het indienen van een test ontvangt u een energetische en grafische weergave. U ontvangt een uitgebreid verslag met daarbij de uitkomsten van de diverse onderdelen uit de test, inclusief gespecificeerd suppletieadvies. Via telefonisch spreekuur op afspraak met EMBtest BV is er mogelijkheid tot kosteloze feedback voor vragen omtrent het rapport. Voor extra gesprekken met uitgebreide vragen worden kosten in rekening gebracht.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, NVST, VIV, FAGT) geaccrediteerd. Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar www.sohf.nl/accreditatie

Kosten: 
€ 185.00
 • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet 
 • Inclusief lesmateriaal en testmateriaal
 • Inclusief koffie, thee en water
 • Exclusief 21% BTW, € 223.85 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Die optie hebben wij ook! Kijk bij onderstaande data en locaties voor de mogelijkheden.
Kosten: €155.00

 • Digitale les via live webinar
 • Inclusief lesmateriaal en testmateriaal (wordt vooraf thuisgestuurd)
 • Exclusief 21% BTW, € 187.55 inclusief BTW

Betaling dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de opleiding te worden voldaan. Wanneer je je een maand of korter voor aanvang van de opleiding aanmeldt, dan is de betalingstermijn twee dagen. Betalen in termijnen is mogelijk. Bij termijnbetaling worden echter wel 5% extra administratiekosten gerekend.

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Event per opleiding

(Klik op de gele balk)

20 mei 2021 in digitaal

Locatie:
Online te digitaal
Startdatum:
20 mei 2021, donderdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

VOLGEBOEKT Deze opleiding wordt per keer (per startdatum) gegeven met een beperkt aantal deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Aanmelden voor deze startdatum is niet meer mogelijk.

Reservelijst
Geregeld ontvangen wij een annulering waardoor er weer een plaats beschikbaar komt. Plaats uzelf op de reservelijst om in aanmerking te komen voor een evt vrijgekomen plaats.

Andere datum
Kies voor een andere startdatum of meld u aan om op de hoogte gehouden te worden voor nieuwe startdata voor deze opleiding.

VOLGEBOEKT

Plaats mij op de reservelijst

8 juni 2021 in Hoofddorp

Locatie:
Ortho Health Foundation te Hoofddorp
Startdatum:
8 juni 2021, dinsdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

VOLGEBOEKT Deze opleiding wordt per keer (per startdatum) gegeven met een beperkt aantal deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Aanmelden voor deze startdatum is niet meer mogelijk.

Reservelijst
Geregeld ontvangen wij een annulering waardoor er weer een plaats beschikbaar komt. Plaats uzelf op de reservelijst om in aanmerking te komen voor een evt vrijgekomen plaats.

Andere datum
Kies voor een andere startdatum of meld u aan om op de hoogte gehouden te worden voor nieuwe startdata voor deze opleiding.

VOLGEBOEKT

Plaats mij op de reservelijst

8 juli 2021 in digitaal

Locatie:
Online te digitaal
Startdatum:
8 juli 2021, donderdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

VOLGEBOEKT Deze opleiding wordt per keer (per startdatum) gegeven met een beperkt aantal deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Aanmelden voor deze startdatum is niet meer mogelijk.

Reservelijst
Geregeld ontvangen wij een annulering waardoor er weer een plaats beschikbaar komt. Plaats uzelf op de reservelijst om in aanmerking te komen voor een evt vrijgekomen plaats.

Andere datum
Kies voor een andere startdatum of meld u aan om op de hoogte gehouden te worden voor nieuwe startdata voor deze opleiding.

VOLGEBOEKT

Plaats mij op de reservelijst

25 augustus 2021 in Hoofddorp

Locatie:
Ortho Health Foundation te Hoofddorp
Startdatum:
25 augustus 2021, woensdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

VOLGEBOEKT Deze opleiding wordt per keer (per startdatum) gegeven met een beperkt aantal deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Aanmelden voor deze startdatum is niet meer mogelijk.

Reservelijst
Geregeld ontvangen wij een annulering waardoor er weer een plaats beschikbaar komt. Plaats uzelf op de reservelijst om in aanmerking te komen voor een evt vrijgekomen plaats.

Andere datum
Kies voor een andere startdatum of meld u aan om op de hoogte gehouden te worden voor nieuwe startdata voor deze opleiding.

VOLGEBOEKT

Plaats mij op de reservelijst

15 september 2021 in Den Bosch

Locatie:
Maaspoort Sports & Events te Den Bosch
Startdatum:
15 september 2021, woensdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

VOLGEBOEKT Deze opleiding wordt per keer (per startdatum) gegeven met een beperkt aantal deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Aanmelden voor deze startdatum is niet meer mogelijk.

Reservelijst
Geregeld ontvangen wij een annulering waardoor er weer een plaats beschikbaar komt. Plaats uzelf op de reservelijst om in aanmerking te komen voor een evt vrijgekomen plaats.

Andere datum
Kies voor een andere startdatum of meld u aan om op de hoogte gehouden te worden voor nieuwe startdata voor deze opleiding.

VOLGEBOEKT

Plaats mij op de reservelijst

4 oktober 2021 in Apeldoorn

Locatie:
Heerlijk Lokaal te Apeldoorn
Startdatum:
4 oktober 2021, maandag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

VOLGEBOEKT Deze opleiding wordt per keer (per startdatum) gegeven met een beperkt aantal deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Aanmelden voor deze startdatum is niet meer mogelijk.

Reservelijst
Geregeld ontvangen wij een annulering waardoor er weer een plaats beschikbaar komt. Plaats uzelf op de reservelijst om in aanmerking te komen voor een evt vrijgekomen plaats.

Andere datum
Kies voor een andere startdatum of meld u aan om op de hoogte gehouden te worden voor nieuwe startdata voor deze opleiding.

VOLGEBOEKT

Plaats mij op de reservelijst

9 november 2021 in Hoofddorp

Locatie:
Ortho Health Foundation te Hoofddorp
Startdatum:
9 november 2021, dinsdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

15 december 2021 in Hoofddorp

Locatie:
Ortho Health Foundation te Hoofddorp
Startdatum:
15 december 2021, woensdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij