Haarmineralen Test (HMT)

2 daagse cursus toepasbaarheid van de haarmineralentest

De samenstelling van het haar in de vorm van mineralen en zware metalen geeft belangrijke informatie over het interne functioneren van het lichaam. Het heeft een aantal voordelen ten opzichte van een bloed- of ontlastingonderzoek. Door te kijken naar de verhoudingen onderling tussen de verschillende mineralen kan men veel te weten komen. De onderlinge relaties zijn erg complex, maar wij kunnen verbanden leggen tussen mineralenpatronen in het haarmonster en het functioneren van de belangrijke organen en functies in ons lichaam.

De haarmineralentest geeft een samenhangend totaalbeeld over de actuele toestand in het lichaam waarbij de gevolgen van overbelasting, stress en verkeerde- of onvolwaardige voeding inzichtelijk gemaakt wordt. Hierdoor worden allerlei ontwikkelingen betreffende de gezondheid zichtbaar, die op den duur kunnen leiden tot ziekten. De haren geven de status van de mineralenhuishouding weer van de afgelopen drie maanden.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is dat u een test kunt uitleggen aan uw cliënt. Daarmee heeft u een belangrijke tool in handen om te verklaren waarom uw cliënt last heeft van gezondheidsproblemen zoals van de schildklier, bijnieren, glucosehuishouding, algehele vitaliteit en meer. Haar is een totale afspiegeling van alles wat er zich afspeelt in de weefsels van het lichaam. Er komt een duidelijk advies uit de test over welke vitaminen en mineralen belangrijk zijn en er worden voedingsadviezen op basis van de test gegeven. U kunt hierdoor op maat voedingsadviezen en een behandelplan opstellen.

Inhoud van de cursus

Dag 1
70% theorie 30% praktijk

 • snelle en langzame verbranders 
 • mineralen en sporenelementen en hun interacties
 • de test en het protocol erachter
 • mineralen en hun onderlinge verhoudingen
 • uitleg aan cliënt

Dag 2
40% theorie 60% praktijk

 • mineralen en sporenelementen verder uitgelegd
 • casuïstiek
 • zware metalen en hun werking
 • toxische verhoudingen in de test
 • wat is goede en wat zijn slechte verhoudingen?
 • de elektriciteit van mineralen (EMF!)

Aan te raden is om na de eerste lesdag een test bij u zelf te doen, dan kunt u het geleerde beter een plaats geven in uw eigen test.

Wat wordt getest

Tijdens de opleiding wordt haarmineralen testen besproken, mede aan de hand van de reeds uitgevoerde testen. Wanneer u 3 weken voor aanvang van de opleiding zo'n test indient kan deze meegenomen worden in de les. De testkitjes kunt u aanvragen bij Vitakruid alleen als u professional bent ingelogd bij http://www.vitakruid.nl/webshop/haar-mineralen-test . De haarmineralen blijven aanwezig als het haar groeit. Een haarmonster wordt afgeknipt vlak bij de hoofdhuid. Het haar bevat informatie over de minerale huishouding van de afgelopen 3 maanden, afhankelijk van de groeisnelheid van het haar. Een haarmineralentest screent 21 mineralen en toxische metalen in het haar. Het is een methode die eenvoudig en toch erg nauwkeurig is.

Praktische informatie voor uitvoeren test

 1. U koopt de Haar Mineralen testset voor € 4,00 (excl. 21% BTW): een set is compleet voor de gehele test, verdere materialen zijn niet nodig;
 2. U stuurt het haarmonster tesamen met de ingevulde formulieren in de daarvoor bestemde retourenveloppe naar ons antwoordnummer;
 3. Het materiaal wordt opgestuurd naar een van de aangesloten geaccrediteerde laboratoria in de Verenigde Staten;
 4. Wanneer de testresultaten binnen komen wordt er een deskundig advies bij gekoppeld;
 5. De testresultaten en het advies worden naar u retour gestuurd. Het laten uitvoeren van deze test kost € 125,- (excl. 21% BTW). Binnen ongeveer 3 weken wordt de analyse en een behandeladvies naar u retour gestuurd.

Voor wie bedoeld

Deze cursus is bedoeld voor mensen die in het professionele veld werkzaam zijn zoals: natuurgeneeskundige-, orthomoleculaire- en voetreflexzonetherapeuten, acupuncturisten, kinesiologen en andere professionals.

Toegankelijk voor

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus met uitleg over mineralen.

Accreditatie

KTNO (K9045) (BATC, VBAG, LVNG) geaccrediteerd, MBOG in aanvraag. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl.

Docent(en): 
Kosten: 
€ 225.00
 • Exclusief BTW, € 272,25 inclusief BTW
 • Inclusief koffie, thee, een gezond lunchbuffet en lesmateriaal

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij