Kennisbijeenkomst: Chronische pijn

Een reeks van praktische introductiebijeenkomsten

Pijn is een natuurlijke reactie van het lichaam als waarschuwing dat er iets niet klopt, zodat er actie wordt ondernomen. Er zit echter veel verschil in het soort pijn, welk lichaamssysteem de pijn aanstuurt en ook of het acuut is of chronisch. Acute pijn heeft vaak een duidelijke oorzaak en kan dan ook meestal gericht behandeld worden. Pijnklachten kunnen echter ook een langere periode (enkele maanden tot zelfs jaren) aanhouden op een bepaalde plek in het lichaam, zonder duidelijke oorzaak. De pijnklachten hebben vaak een diepere onbekende oorsprong, waardoor diagnose en gerichte behandeling lastig blijkt. Toch zijn er een aantal veelvoorkomende oorzaken waar de chronische pijn vandaan kan komen.

Tijdens deze ochtend worden deze meest voorkomende oorzaken behandeld en hoe mensen met chronische pijn op orthomoleculaire wijze geholpen kunnen worden. De kennisbijeenkomsten worden speciaal georganiseerd om therapeuten de weg te wijzen in de orthomoleculaire benadering, waarbij aandacht is voor voedingsleer, toepassingsmogelijkheden en advisering. Het doel is om op een praktische manier bepaalde klachten en probleemgebieden te kunnen aanpakken. U leert de complexiteit van producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk. Daarmee krijgt u inzicht in de problematiek en het hoe en waarom welke voedingsstoffen doeltreffend ingezet kan worden, met als ultiem doel: meer resultaat van uw behandeling.

Doel cursus

Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding en het doel van de bijeenkomsten is daarom met elkaar kennis te delen en te vergroten. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven.

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan orthomoleculair werkende therapeuten en artsen, natuurgeneeskundigen, (orthomoleculair) diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Toegankelijk voor

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Vooropleiding

Gewenste voorkennis:

Accreditatie

Voor deze bijeenkomst wordt geen accreditatie aangevraagd.

Kosten: 
€ 25.00
  • Exclusief 21% BTW, € 30,25 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee en lesmateriaal
  • Bij de kennisbijeenkomsten in Hoofddorp ook inclusief een gezond lunchbuffet

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij