Orthomoleculair kennisinstituut
Menu
Data & locaties
 • Tot 30 dagen na aanmelding gratis annuleren
 • Meld nu aan, betaal later
In het kort
Masterclass: Auto-immuunziekten

De weg naar auto-immuniteit onder de loep genomen.

Algemeen

Auto-immuunziekten komen veel voor, met name bij vrouwen. Deze ziekten ontstaan als het afweersysteem zich door vergissing tegen lichaamseigen cellen of weefsels gaat keren. Hierbij wordt de aanval dus op het eigen lichaam gericht en dit kan zeer veel schade toebrengen. Auto-immuunziekten hebben een grote impact op onze gezondheid en welbevinden en worden regulier behandeld met medicatie met veel bijwerkingen. Door de dynamiek achter het ontstaan van auto-immuunziektes beter te begrijpen krijgen we meer zicht op de complementaire behandelmogelijkheden waarbij we zelfs zien dat er herstel mogelijk is.

Over de masterclass

Deze masterclass is bedoeld voor therapeuten en behandelaars die meer inzicht willen in en begrip hebben over auto-immuniteit. Na een korte samenvatting van de werking van het immuunsysteem gaan we kijken naar de risicofactoren die een rol spelen bij deze ziektes. Hierbij gaan we twee veel voorkomende ziektebeelden nader bekijken: reumatoïde artritis en MS.

Voeding, gezondheid van de darm, stress, toxines, pathogenen, (epi)genetische aanleg en beweging spelen allemaal een rol bij het ontstaan van deze ziektebeelden. De conclusie zal ook zijn dat deze ziektes zelden veroorzaakt worden door één risicofactor. Het zijn namelijk minstens 3, maar vaak zelfs meer factoren die een rol spelen. Door zo veel mogelijk factoren aan te pakken wordt de kans op herstel of stabilisatie veel groter.

Een voorbeeld is het werk van Terry Wahls, een Amerikaanse neurologe die zelf MS kreeg en op zoek is gegaan naar de alternatieve mogelijkheden. Zij kwam in contact met de Functional Medicine, te vergelijken met de kPNI in Europa. Een jaar nadat ze nog in een rolstoel zat kon ze weer fietsen. Ze heeft een kliniek waar ze met succes MS patiënten behandelt en heeft deze bevindingen gepubliceerd in het boek The Wahls Protocol.

De weg naar de uiteindelijke ziekte is hier het meest interessant, niet de ziekte zelf. Dit is dan ook het uitgangspunt van deze dag.

Wat kunt u verwachten?

Docent Erik Schut neemt u op inspirerende wijze mee in de wereld van ons afweersysteem en hoe auto-immuniteit zich daarbij kan ontwikkelen. Deelnemers van deze masterclass hebben na het bijwonen ervan begrip over het ontstaan van auto-immuunziektes en zijn op de hoogte van de orthomoleculaire behandeling hiervan.

Accreditatie

  • MBOG: 5 punten orthomoleculair
  • KTNO: VBAG, NVST, VIV (K10580)
  • BATC en CAT
  • Aantal ECTS: 1

Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar: www.sohf.nl/accreditatie

Toon meer

Algemeen

Programma

De masterclass wordt ondersteund met een slide syllabus.

Programma

Kennisniveau & toelating

1 Orthomoleculair Adviseur Basis
2 Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
3 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Lees meer over de kennisniveaus

Kennisniveau & toelating

Docenten

Docenten onbekend

Docenten

Investering

Klassikaal
Trainingskosten € 150,00
BTW (21%) € 31,50
Totaal (inclusief BTW) € 181,50

Live webinar
Trainingskosten € 135,00
BTW (21%) € 28,35
Totaal (inclusief BTW) € 163,35

Meld nu aan, betaal later. Tot 30 dagen na aanmelding gratis annuleren. De factuur hoeft u pas 30 dagen na aanmelding te hebben voldaan. Valt de aanmelding binnen 30 dagen voor aanvang van de opleiding, dan verandert dat naar 14 dagen. Een aanmelding binnen 14 dagen voor aanvang heeft een betalingstermijn van 2 dagen. Betalen in termijnen is ook mogelijk. Bij termijnbetaling wordt 3% administratiekosten gerekend.

Kosten klassikaal: € 150.00

 • Fysieke les op een van onze opleidingslocaties
 • Inclusief digitaal lesmateriaal en certificaat
 • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet
 • Inclusief koffie, thee en water
 • Exclusief BTW, € 181.50 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Kijk dan bij onderstaande data voor de locaties!
Kosten webinar: €135.00

 • Digitale les via live webinar
 • Inclusief digitaal lesmateriaal en certificaat
 • Exclusief 21% BTW, € 163.35 inclusief BTW
Investering
Sluiten