Orthomoleculair kennisinstituut
Menu
Data & locaties
 • Tot 30 dagen na aanmelding gratis annuleren
 • Meld nu aan, betaal later
In het kort
Masterclass: Leaky Gut

Het proces van Leaky Gut tot ontsteking.

Algemeen

Tijdens deze masterclass wordt u meegenomen in de verdieping van de materie die wij de “lekkende darm” noemen. U krijgt duidelijke handvatten over hoe u deze problematiek en de gevolgen ervan kunt herkennen en behandelen.

Een lekkende darm (ook wel “Leaky Gut Syndrome” genoemd) is een fysiek aantoonbaar feit en betekent eigenlijk niets anders dan dat na aantasting van het darmslijmvlies, de celwanden van de darmwand als het ware ‘oplossen’. Het is een aandoening waarbij de darmwand zijn integriteit verliest en zodoende een vergrote doorlaatbaarheid van de darmwand produceert. Dit maakt het mogelijk voor onnatuurlijke stoffen om in de bloedbaan te komen wat een extra belasting geeft voor de lever. Toxines, bacteriën en virussen en slecht verteerde voedingsstoffen komen via de darmwand in het bloed.

Het lekkende darmsyndroom kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld antibiotica gebruik en veelvuldig gebruik van suiker. Ook het eten van te veel graan, rijst, mais en aardappel kan het spijsverteringskanaal aantasten, waaronder de darmwand, met alle gevolgen vandien. Verder kunnen ook Candida Albicans, een disbalans in de darmflora, het gebruik van alcohol of bepaalde medicijnen een Leaky Gut veroorzaken. Vanwege het feit dat beschadigde cellen geen of onvoldoende enzymen meer aanmaken, gaat de algehele vertering achteruit en wordt de opname van essentiële mineralen en vitaminen verstoord. De disbalans die vervolgens ontstaat, verzwakt het immuunsysteem en verstoort andere systemen zoals het hormonale systeem. De onbekende stoffen die het bloed binnen komen, kunnen een auto-immuniteitsreactie veroorzaken die gepaard gaan met infecties en ontstekingsreacties.

De diagnose wordt vaak over het hoofd gezien omdat de symptomen en aandoeningen zo divers zijn. De hersen-bloedbarrière in het hoofd kan worden aangetast met verregaande gevolgen voor de gezondheid. In de reguliere geneeskunde is dit probleem tot op heden helaas (nog) niet geaccepteerd, terwijl dit juist bij diverse aandoeningen vaak een zeer belangrijke rol speelt.

Doel van deze Masterclass

De diagnose wordt veel over het hoofd gezien waardoor de juiste therapie uitblijft. De oorzaken en de verregaande gevolgen voor de gezondheid en de mogelijkheden van bepaalde testen worden met u besproken.

Wat kunt u verwachten

 • Problematiek en de gevolgen rond het “lekkende darmsyndroom”
 • Vergroten van de essentiële kennis omtrent de laaggradige ontstekingen
 • De rol van en gevolgen voor de immuniteit
 • De invloed van voeding, nutriënten, beweging en lifestyle op de darmen
 • Laatste inzichten uit de wetenschap

Meerwaarde praktijk

Aan het eind van de masterclass bent u in staat een leaky gut te diagnosticeren; anamnese, klinisch onderzoek, eventueel biologische testen zijn belangrijk. U bent ook in staat de leaky gut te herkennen en op een efficiënte manier te behandelen.

Accreditatie

KTNO (VBAG, NVST, VIV), BATC, CAT en NVKH (K7058)
MBOG in aanvraag.

Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar: www.sohf.nl/accreditatie

Toon meer

Algemeen

Programma

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Programma

Kennisniveau & toelating

1 Orthomoleculair Adviseur Basis
2 Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
3 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Lees meer over de kennisniveaus

Kennisniveau & toelating

Docenten

Docenten onbekend

Docenten

Investering

Live webinar
Trainingskosten € 135,00
BTW (21%) € 28,35
Totaal (inclusief BTW) € 163,35

Klassikaal
Trainingskosten € 150,00
BTW (21%) € 31,50
Totaal (inclusief BTW) € 181,50

Betaling dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de opleiding te worden voldaan. Wanneer je je een maand of korter voor aanvang van de opleiding aanmeldt, dan is de betalingstermijn twee dagen. Betalen in termijnen is mogelijk. Bij termijnbetaling worden echter wel 3% extra administratiekosten gerekend.

Kosten klassikaal: € 150.00

 • Fysieke les op een van onze opleidingslocaties
 • Inclusief digitaal lesmateriaal en certificaat
 • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet
 • Inclusief koffie, thee en water
 • Exclusief BTW, € 181.50 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Kijk dan bij onderstaande data voor de locaties!
Kosten webinar: €135.00

 • Digitale les via live webinar
 • Inclusief digitaal lesmateriaal en certificaat
 • Exclusief 21% BTW, € 163.35 inclusief BTW
Investering
Sluiten