Masterclass: Leaky Gut

Het proces van Leaky Gut tot ontsteking

Per 1 september openen we weer onze deuren, zodat je een fysieke opleiding bij ons kunt bijwonen! 

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent. 

Daarnaast blijven we een deel van ons opleidingsaanbod online geven. Dit is per cursus aangegeven bij ''Startdata'' onderin de pagina en in onze agenda. 

Over deze opleiding

Tijdens deze masterclass wordt u meegenomen in de verdieping van de materie die wij de “lekkende darm” noemen. U krijgt duidelijke handvatten over hoe u deze problematiek en de gevolgen ervan kunt herkennen en behandelen.

Een lekkende darm (ook wel “Leaky Gut Syndrome” genoemd) is een fysiek aantoonbaar feit en betekent eigenlijk niets anders dan dat na aantasting van het darmslijmvlies, de celwanden van de darmwand als het ware ‘oplossen’. Het is een aandoening waarbij de darmwand zijn integriteit verliest en zodoende een vergrote doorlaatbaarheid van de armwand produceert. Dit maakt het mogelijk voor onnatuurlijke stoffen om in de bloedbaan te komen wat een extra belasting geeft voor de lever. Toxines, bacteriën en virussen en slecht verteerde voedingsstoffen komen via de darmwand in het bloed.

Het lekkende darmsyndroom kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld antibiotica gebruik en veelvuldig gebruik van suiker. Ook het eten van te veel graan, rijst, mais en aardappel kan het spijsverteringskanaal aantasten, waaronder de darmwand, met alle gevolgen vandien. Verder kunnen ook Candida Albicans, een disbalans in de darmflora, het gebruik van alcohol of bepaalde medicijnen een Leaky Gut veroorzaken. Vanwege het feit dat beschadigde cellen geen of onvoldoende enzymen meer aanmaken, gaat de algehele vertering achteruit en wordt de opname van essentiële mineralen en vitaminen verstoord. De disbalans die vervolgens ontstaat, verzwakt het immuunsysteem en verstoort andere systemen zoals het hormonale systeem. De onbekende stoffen die het bloed binnen komen, kunnen een auto-immuniteitsreactie veroorzaken die gepaard gaan met infecties en ontstekingsreacties.

De diagnose wordt vaak over het hoofd gezien omdat de symptomen en aandoeningen zo divers zijn. De hersen-bloedbarrière in het hoofd kan worden aangetast met verregaande gevolgen voor de gezondheid. In de reguliere geneeskunde is dit probleem tot op heden helaas (nog) niet geaccepteerd, terwijl dit juist bij diverse aandoeningen vaak een zeer belangrijke rol speelt.
 

Doel van deze Masterclass

De diagnose wordt veel over het hoofd gezien waardoor de juiste therapie uitblijft. De oorzaken en de verregaande gevolgen voor de gezondheid en de mogelijkheden van bepaalde testen worden met u besproken.

Wat kunt u verwachten

  • Problematiek en de gevolgen rond het “lekkende darmsyndroom”
  • Vergroten van de essentiële kennis omtrent de laaggradige ontstekingen
  • De rol van en gevolgen voor de immuniteit
  • De invloed van voeding, nutriënten, beweging en lifestyle op de darmen
  • Laatste inzichten uit de wetenschap

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Meerwaarde praktijk

Aan het eind van de masterclass bent u in staat een leaky gut te diagnosticeren; anamnese, klinisch onderzoek, eventueel biologische testen zijn belangrijk. U bent ook in staat de leaky gut te herkennen en op een efficiënte manier te behandelen.

Doelgroep / Opleidingsniveau

Deze masterclass is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair werkende artsen en therapeuten, orthomoleculair diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten en apothekers.

Toegankelijk voor

Vooropleiding

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, LVNG, NVST, VIV) en NVKH geaccrediteerd. MBOG in aanvraag. Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar: www.sohf.nl/accreditatie

Kosten: 
€ 125.00
  • Exclusief 21% BTW, € 151,25 inclusief BTW
  • Inclusief lesmateriaal, koffie, thee en een gezond lunchbuffet

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij