Medische Basiskennis Opleiding (CPION)

Volledige Medische Basiskennis met 50 ECTS punten CPION geaccrediteerd

Deze volledige CPION geaccredtieerde Medische Basiskennis opleiding met een totaal aantal van 50 ECTS (studiepunten) wordt gegeven door Total Health Opleidingen en wordt door de Ortho Health Foundation gefaciliteerd.

Sinds 2016 wordt de vernieuwe Medische Basis Opleiding gegeven, die voldoet aan de huidige vereiste kwaliteit. In toenemende mate professionaliseert de natuurgerichte gezondheidszorg zich. Hiervoor is het belangrijk een gedegen Medische Basiskennis te bezitten. Deze CPION geaccrediteerde opleiding voldoet ruimschoots aan de PLATO-eisen en is uitermate geschikt als basis voor de gezondheidsprofessional.

Inhoud van de opleiding Medische Basiskennis

De lessen anatomie/fysiologie en de lessen pathologie/farmacologie wisselen elkaar af. Per orgaansysteem wordt eerst de anatomie en fysiologie behandeld, waarna in de volgende les de pathologie/farmacologie hiervan wordt uitgelegd. Dit maakt de lesstof duidelijk en praktisch. De laatste lesdagen wordt de psychosociale basiskennis behandeld.

Wat kunt u verwachten van Medische Basiskennis

De opleiding is praktisch en innovatief. De lessen worden op een ervaringsgerichte wijze gedoceerd, er wordt veel met praktijkvoorbeelden gewerkt zodat u de theorie gaat herkennen in uw eigen praktijk. De lesstof wordt via de elektronische leeromgeving van Total Health nog extra ondersteund met filmpjes, casussen en diverse vragen.

Hierdoor maakt u zich de theorie over het wonder van het menselijke lichaam, op spelenderwijze eigen. In de opleiding wordt de nadruk gelegd op die klachten en symptomen, die u in uw praktijk veelvuldig tegenkomt. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het herkennen van de pluis/niet-pluis symptomen zodat u weet wanneer u iemand dient door te sturen naar de huisarts. Bovendien wordt er aandacht besteed aan het leren communiceren met artsen en therapeuten uit de reguliere geneeskunde. Daar waar mogelijk worden verbanden gelegd tussen de reguliere geneeskunde en de natuurgeneeskunde.

Duur van de opleiding Medische Basiskennis

Om u optimaal te kunnen begeleiden bestaat de opleiding uit 15 lesdagen* en werken we met relatief kleine klassen. Regelmatig contact met een docent geeft u de mogelijkheid om, indien u met vragen zit, deze persoonlijk te kunnen stellen. Bovendien kan de lesstof op een praktische, diepgaande, interactieve manier worden verduidelijkt. De opleiding duurt 1 jaar maar indien gewenst valt deze ook in 2 jaar te volgen. U rondt dan eerst de module anatomie/fysiologie af, waarna u het jaar daarop de module pathologie/farmacologie en de module psychosociale basiskennis/organisatie van de gezondheidszorg afrondt.

* Data zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Thuisstudie Medische Basiskennis

Thuisstudie is een wezenlijk onderdeel van de opleiding. Om de casuïstiek, die uitgaat van praktijksituaties, goed te kunnen begrijpen, is het noodzakelijk vooraf de lesstof goed te bestuderen. Om het studeren gemakkelijker te maken zijn er bij elke les vragen opgenomen waardoor je op een effectieve manier de lesstof kunt bestuderen. Het zorgt dat je de hoofd- van bijzaken snel leert onderscheiden. Het verschilt per lesdag hoeveel de studielast is.

Toetsing Medische Basiskennis

Om te zorgen dat je de lesstof goed begrijpt en toch geen examenstress ervaart, hebben we dit jaar de toetsing in kleinere behapbare stappen verdeeld. Op het einde van elke les wordt een korte toets gehouden over de lesstof die die dag behandeld is. Om je hierop goed voor te kunnen bereiden krijg je bij elke les een aantal vragen. Door deze vragen zelf te beantwoorden bereid je je op een gedegen manier voor op de lesstof. Het gemiddelde punt van deze lesdagtoetsen telt voor 60% mee voor je eindcijfer. Je mag van zowel Anatomie/Fysiologie als Pathologie een toets missen, bijvoorbeeld omdat je ziek was of om een andere reden de lesdag niet kon voorbereiden en de lesdagtoets niet (goed) kon maken. De eindtoets, op het eind van het studiejaar, gaat alleen over de pluis/niet pluis situaties in allerlei ziekten. Dit punt telt voor 40% mee. Het onderdeel Psychosociale Basiskennis wordt met een thuistoets afgesloten.

Accreditatie Medische Basiskennis door het CPION

De opleiding is geaccrediteerd door het CPION en daardoor door alle beroepsverenigingen zoals de BATC, FAGT, FONG, MBOG, LNVG, VBAG, VIV, VNRT, VNT en ZHONG.

Lesmateriaal

De opleiding betreft een uitgebreide lesmap met daarnaast verplichte literatuur:

Anatomie/fysiologie:
Bouw en werking van het menselijk lichaam - Eran Ehrlich - ISBN 9789081884358 
Pathologie/Farmacologie:
Merck Manual Medisch handboek - ISBN 9789031343003
Psychosociale basiskennis:
Psychiatrie - Ron van Deth - ISBN 9789036822848

Aanbevolen literatuur (pychosociale basiskennis):
Motiverende gespreksvoering in de gezondheidszorg - Rollnick & Miller - ISBN 9789075569704

Lesrooster

!!!---Afwijkende Annulerings- en algemene voorwaarden---!!!

De student heeft na aanmelding 7 dagen bedenktijd waarbinnen de overeenkomst kosteloos kan worden ontbonden. Deze opleiding wordt gegeven door Total Health en derhalve zijn de algemene voorwaarden van Total Health van toepassing. Leer hier de Algemene voorwaarden van Total Health. De algemene voorwaarden van Ortho Health Foundation komen hierbij te vervallen.

 

Kosten: 
€ 1 670.00
  • Alle prijzen van Total Health zijn BTW vrij
  • Betalen in 3 termijnen mogelijk, u betaalt dan 3 maal € 574,-
  • Inclusief CPION registratie en eindtoets
  • Exclusief verplichte literatuur
  • Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 75,-  (dit wordt alleen in rekening gebracht als u nog niet eerder een opleiding (VoetreflexPlus™, Oncoreflex®, Chinli®-Tuina, Acupunctuur of ChinHerbs®) bij Total Health heeft gevolgd)
  • Hertoets per onderdeel: € 45,-
  • Herkansing lesdagtoets: € 25,-
  • Facturatie en verder communicatie verloopt via Total Health

Startdata van deze opleiding

(Klik op de gele balk)

4 september 2021 in digitaal

Locatie:
Online te digitaal
Startdatum:
4 september 2021, zaterdag

Aanvang:
10:00 t/m 17:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

25 september 2021 in Eindhoven

Locatie:
Total Health Eindhoven te Eindhoven
Startdatum:
25 september 2021, zaterdag

Aanvang:
10:00 t/m 17:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

1 oktober 2021 in Breda

Locatie:
Total Health Academy te Breda
Startdatum:
1 oktober 2021, vrijdag

Aanvang:
10:00 t/m 17:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

9 oktober 2021 in Houten

Locatie:
Total Health Utrecht te Houten
Startdatum:
9 oktober 2021, zaterdag

Aanvang:
10:00 t/m 17:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

9 oktober 2021 in Arnhem

Locatie:
Olympus College te Arnhem
Startdatum:
9 oktober 2021, zaterdag

Aanvang:
10:00 t/m 17:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

12 oktober 2021 in Wijhe (Zwolle)

Locatie:
Volatile te Wijhe (Zwolle)
Startdatum:
12 oktober 2021, dinsdag

Aanvang:
10:00 t/m 17:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij